VIDEO Manifestaţie anticorupţie în faţa Ambasadei Rusiei din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Initiativa Romania/Facebok
Foto: Initiativa Romania/Facebok

Protest în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Aproximativ 30 de oameni s-au solidarizat cu manifestanţii anticorupţie care au protestat în Rusia, la sfârşitul săptămânii trecute. Demonstraţia a fost organizată de Mişcarea civică „Iniţiativa România”.

„Solidaritate!” şi „Libertate” au scandat manifestanţii din Capitală. Doi dintre reprezenţii acestora au fost primiţi de ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, pentru discuţii, potrivit Digi24.

"Sute de cetăţeni ai Federaţiei Ruse au fost arestaţi în timpul recentelor proteste anticorupţie din această ţară. Zeci de mii de oameni din zeci de oraşe din Rusia au protestat împotriva corupţiei şi regimului politic autoritar al lui Putin. Toţi cei care luptă pentru libertate, dreptate, integritate şi stat de drept trebuie sprijiniţi.

„Vă invităm vineri, între orele 18 şi 20, în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti, să ne exprimăm sprijinul şi solidaritatea cu aceşti oameni care, ca şi noi, doresc să trăiască liber într-o societate prosperă şi democratică.

Protestele anticorupţie din februarie din România au fost privite cu admiraţie în întreaga lume şi am simţit sprijinul întregii lumi. Nu am fost singuri. Trebuie să le arătăm şi ruşilor că nu sunt singuri în faţa tiraniei şi criminalităţii la nivel statal", anunţă organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.

S-a scandat "Jos ciuma roşie!" în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti

Autorităţile din Rusia au arestat, duminica trecută, peste o sută de persoane la protestele anticorupţie care au cuprins mai multe oraşe ruseşti, inclusiv Moscova. Printre persoanele arestate de autorităţi s-a numărat şi liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi, care i-a îndemnat pe ruşi să participe la cele mai importante demonstraţii anticorupţie din ultimii ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite