MAI sesizează Parchetul Militar după verificări la Inspectoratul General de Aviaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea MAI a dispus sesizarea Parchetului Militar după ce verificările făcute la Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) de către Corpul de Control al ministerului au relevat că un grup restrâns de piloţi din conducerea inspectoratului au realizat zboruri tehnice fără ca acestea să fie necesare.

"În urma verificărilor realizate la nivelul Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv), de către Corpul de Control al MAI, conducerea ministerului a dispus sesizarea Parchetului Militar. Astfel, comisia de control a constatat că au fost efectuate zboruri tehnice cu elicopterele MAI – altele decât cele SMURD, fără a fi necesare, în vederea pregătirii unor misiuni speciale ipotetice", informează MAI.

Conform ministerului, majoritatea acestor zboruri au fost realizate "de către un grup restrâns de piloţi care fac parte din conducerea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI".

"Parchetul Militar a fost sesizat la data de 26 iunie 2017 şi se va realiza inclusiv o cercetare administrativă pentru stabilirea pagubei produse patrimoniului MAI şi pentru recuperarea prejudiciului", precizează MAI.

Activitatea de control la IGAv a început în luna noiembrie 2016, fiind extinsă ulterior din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite