UPDATE Accident grav pe Autostrada Soarelui: 33 de persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre un autocar şi un autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loganul era condus de o femeie care a vrut să depăşească autocarul FOTO Roberto Salceanu
Loganul era condus de o femeie care a vrut să depăşească autocarul FOTO Roberto Salceanu

Un autocar şi un microbuz au fost implicate, duminică după-amiază, într-un grav accident rutier produs pe Autostrada Bucureşti – Constanţa (A2) în urma căruia 33 de persoane au fost rănite, însă doar 28 au fost transportate la spital. Patru dintre victimele accidentului se află în stare gravă.

Un accident rutier grav s-a produs duminică, în jurul orei 12.20, la kilometrul 23 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers spre litoral, unde autocarul ar fi fost acroşat de un Logan condus de o femeie, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat într-o parte. Cei doi şoferi au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În autocar se aflau 43 de persoane, 33 dintre acestea fiind rănite, iar 28 au fost transportate la patru spitale din Capitală, respectiv la Floreasca, Elias, Bagdasar-Arseni şi Sfântul Pantelimon.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost aduşi 14 dintre răniţi, iar cinci dintre aceştia, după ce au fost examinaţi de medici, nu au necesitat internare. În cazul a nouă victime, medicii au luat decizia să rămână internate, patru fiind în stare gravă, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, citat de Mediafax.

Una dintre persoanele în stare gravă are traumatism cranio-cerebral, iar o alta, politraumatisme, a mai precizat coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Alţi şapte răniţi au fost transportaţi la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, şase la Bagdasar-Arseni, iar unul, la Elias.

„Noi am preluat un bărbat, dar acesta a refuzat să fie investigat. Restul sunt femei cu vârste cuprinse între 26 şi 51 de ani care prezintă politraumatisme - vorbim de luxaţii, fracturi, plăgi. Pentru trei deja s-au întocmit actele necesare pentru internare, iar o altă pacientă urmează să fie operată. Celelalte nu au fost încă investigate, i-am triat în funcţie de priorităţi”, a declarat pentru adevărul.ro doctorul Mitoiu.

La rândul său, doctorul Florian Bica, purtător de cuvânt la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, a declarat că şi cei cinci pacienţi care au ajuns în spital sunt conştienţi. „Din primele informaţii, starea lor de sănătate pare să fie stabilă, dar medicii fac investigaţii. Ulterior, vom vedea câţi rămân în spital”, a declarat Bica.

Autocarul, „doborât” de un Logan

La faţa locului au intervenit echipaje de la SMURD, Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne. Pentru scoaterea unor răniţi din autocar, a fost nevoie de pompierii de la descarcerare.

Autocarul a fost ridicat şí repus pe roţi cu ajutorul unor utilaje şi va fi inspectat din punct de vedere tehnic, au precizat reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

La locul accidentului au fost făcute măsurători, pentru a se stabili cauza acestuia. De asemenea, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pasagerii care nu au fost răniţi au fost preluaţi de microbuze ale aceleiaşi firme de transport.

Circulaţia pe A2 a fost restricţionată temporar pe o bandă, din cauza accidentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite