MAE: Autorităţile turce nu au anunţat reţinerea vreunui român suspectat de acte de terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit unor surse militare turce, un cetăţean român a fost reţinut în timp ce încerca să traverseze frontiera dintre Turcia şi Siria
Potrivit unor surse militare turce, un cetăţean român a fost reţinut în timp ce încerca să traverseze frontiera dintre Turcia şi Siria

Autorităţile din Turcia nu au anunţat reţinerea sau arestarea vreunui cetăţean român suspectat de acte de terorism, dar verificările continuă, a comunicat, joi, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE), ca reacţie la informaţii publicate de presa turcă.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada 1 ianuarie - 23 iulie 2015, autorităţile turce nu au anunţat oficial arestarea sau deţinerea vreunui cetăţean român, suspect de tentativă de trecere ilegală a frontierei în Siria, pentru a se alătura combatanţilor terorişti străini", afirmă MAE. Ministerul Afacerilor Externe continuă verificările în acest caz, a precizat MAE pentru MEDIAFAX.

Potrivit unor surse militare turce, un cetăţean român a fost reţinut în timp ce încerca să traverseze frontiera dintre Turcia şi Siria pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic.

Autorităţile turce au reţinut, în primele şase luni ale anului 2015, 457 de "combatanţi terorişti străini" care încercau să meargă la luptă în Siria, inclusiv un cetăţean român, au declarat surse militare citate de agenţia Anadolu.

Suspecţii reţinuţi au fost din 32 de ţări, cei mai mulţi fiind chinezi. Potrivit surselor militare, dintre cei 457 de "combatanţi străini" reţinuţi, 241 erau cetăţeni chinezi, 56 ruşi, 13 britanici, 12 francezi, cinci germani, cinci olandezi, cinci belgieni, doi americani, doi spanioli, doi italieni, doi bulgari, un român, un danez, un slovac şi un australian. De asemenea, pe listă mai figurează 30 de palestinieni, 29 de turkmeni, nouă saudiţi, şapte afgani, şase sud-coreeni, şase tadjici, cinci azeri, trei uzbeci, doi iranieni, doi tunisieni, un brazilian, un marocan, un kazah şi un egiptean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite