Leaua &Asociaţii s-a extins, devenind Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Avocatură Leaua & Asociaţii s-a extins, după cooptarea a noi parteneri, devenind „Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP” a informat societatea, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit acestuia, Răzvan Ioan Păunescu va conduce departamentul de tranzacţii internaţionale. 

Cu o experienţă profesională de avocat de peste 10 ani, în care a participat la peste 500 de cauze pe rolul instanţelor de judecată din România, şi cu o prezenţă de peste 25 de ani în tranzacţiile internaţionale, Răzvan Ioan Păunescu a asigurat consultanţă pentru unele din cele mai mari proiecte de investiţii din Europa Centrală şi de Est. Deţine o expertiză unică în relaţii economice internaţionale şi a lucrat direct cu companii nord-americane şi europene.

De asemenea, are o experienţă vastă în China şi în ţările din spaţiul Asia-Pacific, unde s-a concentrat pe tranzacţii internaţionale de tip achiziţii, fuziuni, divizări. Fost Preşedinte al Camerei de Comerţ România-China, Răzvan Ioan Păunescu este în prezent Preşedinte Onorific al acestei organizaţii. De asemenea, a reprezentat UAE – Uniunea Avocaţilor Europeni în calitate de Preşedinte pentru România. Este Vice-Preşedinte al Centrului Avocaţilor Mediatori, încă de la înfiinţare, şi membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei de Mediere Europeană.

Aurora Damcali are o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul litigiilor naţionale, fiind specializată în drept civil şi drept administrativ. Are o expertiză bogată în drepturi reale, contracte civile şi comerciale, proceduri administrative diverse, inclusiv cele privind dreptul urbanismului, achiziţii publice, concesiuni şi parteneriat public-privat. 

Aurora Damcali a asigurat asistenţă juridică complexă în probleme de drept civil, drept administrativ, dreptul mediului, dreptul energiei şi al resurselor naturale, în relaţia cu autorităţile publice centrale şi locale. A reprezentat cu succes clienţii în litigii în domeniul dreptului civil, al dreptului administrativ sau al dreptului muncii. Deasemenea, are experienţă în domeniul arbitrajului internaţional, respectiv în proceduri privind procesele desfăşurate în faţa Centrului Internaţional pentru Soluţionarea Disputelor privind Investiţiile de la Washington (ICSID). 

Este cadru didactic colaborator al Universităţii din Bucureşti, la catedra de drept administrativ a Facultăţii de Drept. 

Ana-Irina Şarcane va conduce serviciile de natură legală asociate procedurilor de restructurare a afacerilor şi insolvenţei. 

Cu o activitate de peste 15 ani în cadrul PricewaterhouseCoopers, unde a fost legal leader al departamentului de „Business Recovery Services”, Ana-Irina Şarcane este unul din cele mai cunoscute nume ale acestei zone a serviciilor juridice. 

A coordonat echipe de avocaţi de-a lungul unui număr important de proceduri de insolvenţă, incluzând unele din cele mai complexe proceduri din România. Sub egida Ministerului Justiţiei, Ana-Irina Şarcane a coordonat procesul complex de revizuire a legii insolvenţei, respectiv proiectul care a condus la adoptarea Legii 85/2014, precum şi a Codului Insolvenţei adnotat, lucrând în consorţiu cu o parte dintre cei mai prestigioşi avocaţi, practicieni în insolvenţă şi teoreticieni ai dreptului insolvenţei din piaţa locală. 

Ana-Irina Şarcane este membru în Consiliul Ştiinţific al Institutului Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi formator al UNPIR. 

Ştefan Deaconu are o experienţă profesională de peste 20 de ani, este un reputat specialist în domeniul dreptului public şi, de-a lungul timpului, a acordat consultanţă în domenii precum investiţii străine, finanţări internaţionale şi achiziţii publice. 

A reprezentat o gamă largă de clienţi în cauze complexe, în faţa Curţii Constituţionale a României şi instanţelor judecătoreşti şi arbitrale. 

Este de asemenea adeseori solicitat pentru formularea de opinii juridice în calitate de expert în drept român şi al Uniunii Europene, în diverse cauze pe rolul instanţelor judecătoreşti străine sau în arbitrajul internaţional. 6 

Ştefan Deaconu este profesor de drept constituţional şi sistem normativ al UE la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. 

Este Preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul acestei Curţi, precum şi în cadrul Centrului de Arbitraj al Comisiei Economice şi Comerciale Internaţionale din China – CIETAC. 

În perioada 2005-2012 a deţinut funcţia de consilier prezidenţial pe probleme juridice şi de şef al Departamentului Legislativ al Administraţiei Prezidenţiale, iar anterior a fost director în cadrul Senatului României. 

Crenguţa Leaua are o experienţă în avocatură de peste 20 de ani şi este specializată în dreptul comerţului internaţional şi în arbitrajul comercial internaţional. 

Are de asemenea o expertiză amplă în dreptul societar, dreptul aviaţiei, dreptul construcţiilor, activitatea ei fiind în prezent axată pe dreptul IT şi al noilor tehnologii. 

Are o vastă experienţă ca avocat în arbitraj comercial internaţional precum şi arbitraj privind protecţia investiţiilor (în faţa Centrului Internaţional pentru Soluţionarea Disputelor privind Investiţiile de la Washington - ICSID sau ad hoc în baza regulilor UNCITRAL). 

De asemenea, este un renumit arbitru, care a soluţionat peste 130 de dosare naţionale şi internaţionale, din care mare parte la Curtea Internaţională de Arbitraj ICC Paris şi Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, dar şi în arbitraje ad hoc sau ale altor instituţii internaţionale de arbitraj. 

Este membră a listelor de arbitri a numeroase centre de arbitraj, cum sunt cele de pe lângă camerele de comerţ şi industrie din România, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Republica Moldova, Centrul de Arbitraj şi Mediere din cadrul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO), Centrului de Arbitraj Internaţional din cadrul Camerei Federale pentru Economie din Austria (VIAC), centrele de arbitraj din Beijing (CIETAC), Shanghai şi Kuala Lumpur. A fost vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj – ICC Paris (2015-2018) şi al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (2008-2012), fiind în prezent membră a comisiei de arbitraj a ICC şi a International Council for Commercial Arbitration (ICCA). 

Este conferenţiar universitar în cadrul ASE Bucureşti, unde predă dreptul afacerilor şi dreptul Uniunii Europene, cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde a predat dreptul comparat al arbitrajului comercial şi predă arbitrajul în construcţii. A susţinut prelegeri la Sciences Po (Paris), Georgetown University (Washington, D.C.) şi a fost visiting scholar la Columbia Law School (New York). 

Absolventă a programului „Emerging Leaders” din cadrul Harvard University, John F. Kennedy School of Government, este inclusă în „Who’s Who Legal” în domeniul arbitrajului internaţional în toate ediţiile începând cu anul 2007 şi recunoscută drept lider de gândire “Thought Leaders” (GAR 100, ediţiile 2017 - 2018). 

LDDP acordă consultanţă juridică şi asigură reprezentarea clienţilor săi în tranzacţii şi litigii interne şi internaţionale, într-o gamă largă de domenii, cum sunt: dreptul comercial român şi internaţional, dreptul societar – fuziuni şi achiziţii, dreptul insolvenţei, dreptul concurenţei comerciale, drept civil şi drepturi reale, drept public, administrativ şi constituţional, achiziţii publice, concesiuni şi parteneriate public-private, dreptul fiscal, drept financiar şi bancar, dreptul asigurărilor, dreptul transporturilor cu precădere dreptul aviaţiei, dreptul construcţiilor şi urbanismului, dreptul energiei şi al resurselor naturale, dreptul mediului, dreptul proprietăţii intelectuale, protecţia datelor, dreptul IT şi al noilor tehnologii, dreptul muncii. Echipele de lucru sunt coordonate de cei 11 parteneri: Crenguţa Leaua, Aurora Damcali, Stefan Deaconu, Răzvan Ioan Păunescu, Gheorghe Matei, Irina Şarcane, Marius Grigorescu, Mihaela Maravela, Gina Gheorghe, Andreea Simulescu, Cleopatra Cadar. 

Avocaţii LDDP sunt membri în diverse asociaţii internaţionale: Chartered Institute of Arbitrators – CIArb, London Court of International Arbitration – LCIA, International Bar Association – IBA, Swiss Arbitration Association – ASA, International Fiscal Association – IFA, filiala România, Union des Avocats Européens (U.A.E.) Bruxelles, INSOL Europe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite