Judecătoriile din Buzău, Galaţi, Huşi şi Pătârlagele cer revocarea lui Danileţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoriile din Buzău, Galaţi, Huşi şi Pătârlagele cer eliberarea din funcţie a lui Cristian Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanşat luni procedura de revocare a acestuia.

„Sunt convins că nu există persoană sau instituţie implicate care să nu regrete că s-a ajuns aici, însă trebuie să se înţeleagă faptul că pentru judecători politizarea este linia peste care nu se poate trece”, a scris pe pagina sa de Facebook Adrian Neacşu, membru ales al CSM. 

El a declarat că în decursul zilei de miercuri vor mai apărea şi ale judecătorii din ţară care vor cere revocarea lui Danileţ din Consiliu.

„Toată isteria şi linşajul public, întreţinute artificial zilele acestea, vor trebui să se oprească o dată ce adunările generale ale instanţelor judecătoreşti, adică practic corpul profesional al judecătorilor, vor vorbi şi-şi vor spune punctul de vedere. După ce Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanşat procedura de revocare a domnului Danileţ, astăzi (n.r. - ieri) s-au pronunţat în cascadă judecătorii precum Buzău, Galaţi, Huşi, Pătârlagele, mâine (n.r. - miercuri) urmând şi mai multe”, mai scrie judecătorul Neacşu care este membru al Consiliul Superior al Magistraturii. 

De asemenea, şi magistraţii clujeni cer revocarea din funcţie a lui Cristian Danileţ, iar miercuri la ora 13.00 va ave aloc Adunarea Generală a judecătorilor clujeni care are ca scop declanşarea procedurii de revocare a acestuia.

Judecătorii din Cluj sunt nemulţumiţi pentru că Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii, participând la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite