Judecătorii din Râmnicu Vâlcea au declanşat revocarea lui Cristi Danileţ din CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrul CSM Cristi Danileţ FOTO Adevărul
Membrul CSM Cristi Danileţ FOTO Adevărul

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat luni procedura de revocare a judecătorului Cristi Vasilică Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii, pe motiv că magistratul „exercitat în mod necorespunzător atribuţiile”.

„În şedinţa din data de 7 ianuarie 2013, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, hotărând revocarea domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ, membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecătoriilor, a declanşat procedura de revocare a acestuia, în condiţiile art. 55 alin. 4 din Legea 317/2004, republicată”, se arată în comunicatul emis, luni, de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Legea stipulează că un membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, dacă revocarea este votată cu două treimi din voturile judecătorilor în funcţie.

„Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat că domnul judecător Cristi Vasilică Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului, participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură, iar poziţiile sale publice exprimate recent au lăsat unui observator obiectiv impresia implicării mai degrabă în alte scopuri precum, fără a fi singurul, cel al promovării propriei sale imagini decât a intereselor judecătorilor români”, îşi motivează instanţa vâlceană decizia.

Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor va fi transmisă celorlalte instanţe de acelaşi grad, în vederea continuării procedurii de revocare.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea precizează în comunicat că s-a respins propunerea de revocare din funcţia de membru al Consiliului a domnului judecător Marius Badea Tudose, ales, de asemenea, din partea judecătoriilor.

Cristi Danileţ se numără printre cei care au votat-o pe Oana Hăineală în fruntea CSM. Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, s-a opus numirii lui Hăineală şi a votat pentru contracandidatul acesteia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite