Iohannis: Să vorbim despre impozitarea Bisericii mi se pare un fel de aventură fiscală

Iohannis: Să vorbim despre impozitarea Bisericii mi se pare un fel de aventură fiscală

Preşedintele Klaus Iohannis participă la exerciţiul militar multinational Saber Guardian 2017 la Cincu Braşov FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că a vorbi în acest moment despre impozitarea Bisericii i se pare „un fel de aventură fiscală“, fiind nevoie de o discuţine aprofundată, cu toţi factorii implicaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

"La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală", a declarat Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.
 
Şeful statului a spus că este nevoie de o discuţie "aprofundată", cu cei vizaţi, astfel încât să se poată veni cu un concept, însă lucrurile nu trebuie grăbite.
 
Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat, joi seara, la Digi 24, referindu-se la impozitarea Bisericii, că aceasta trebuie să înţeleagă că este nevoie de bani. „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani", a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanţe.
 
El a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.
 
"Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare", este o variantă enunţată de consilierul premierului.
 
Ulterior acestor afirmaţii, Teodorovici a fost demis de premierul Tudose.
citeste totul despre: