Ioana Vonica, văduva omului de afaceri Ilie Vonica, va fi cercetată în arest la domiciliu
0Ioana Vonica, văduva omului de afaceri sibian Ilie Vonica, cercetată în dosarul reţetelor false, în prezent arestată preventiv, va fi cercetată în arest la domiciliu. Decizia de joi a Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.
Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi pe 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deţinute de Ioana Vonica.
În urma acestor evenimente, Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperişul locuinţei sale, de la o înălţime de circa opt metri, şi a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns în stare foarte gravă.
Pe 22 mai, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a nouă persoane - Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Năstasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Mănescu şi medicii Otilia Fănica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil şi Aristica Poenaru de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.
Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţii care deţine lanţul de farmacii „Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi „fantomă".
Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
Iohannis deplânge moartea lui Ilie Vonica: „Dumnezeu să dea putere familiei“
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi-a exprimat regretul faţă de decesul medicului Ilie Vonica şi a transmis, printr-un mesaj dat publicităţii, condoleanţe familiei. Un mesaj asemănător au transmis şi colegii doctorului de la Clinica Polisano.
Ilie Vonica, milionarul sibian care s-a sinucis în cursul zile de marţi, a fost înmormântat azi, 8 iunie. Slujba a fost oficiată la Biserica din Groapă din municipiul Sibiu.
Dana Vonica, soţia milionarului sibian Ilie Vonica, a ajuns sâmbătă seara la căpătâiul soţului ei, la capela Bisericii din Groapă din municipiul Sibiu.
Soţia milionarului sinucigaş din Sibiu va petrece trei ore la căpătâiul lui Ilie Vonica
Ioana Vonica rămâne în închisoare, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti de a o lăsa să participe la înmormântarea soţului său, Ilie Vonica. Decizia Curţii de Apel este definitivă. Cu toate acestea, femeia va putea sta trei ore la căpătâiului soţului ei, fiind însoţită de o escortă a Poliţiei Capitalei.
Al doilea cel mai bogat sibian, Ilie Vonica, s-a sinucis
Proprietarul grupului de clinici Polisano a fost găsit, marţi, în stop-cardiorespirator în curtea casei sale. Potrivit primelor cercetări, acesta s-ar fi aruncat de la etaj. Asta la doar câteva săptămâni de la arestarea soţiei sale acuzată de trafic cu medicamente oncologice.
Cel mai bogat sibian, care şi-a pus marţi capăt zilelor aruncându-se de pe acoperişul locuinţei sale, şi-a motivat gestul într-o scrisoare de cinci pagini, pe care anchetatorii au găsit-o în locuinţă.
Nouă persoane cercetate în dosarul reţetelor false au fost arestate, miercuri seară, pentru 30 de zile, fiind acuzate că au falsificat 1.100 de reţete pe numele unor pacienţi decedaţi sau persoane fictive. Casa de Asigurări reclamă un prejudiciu de 3,5 milioane de euro.
Trei medici de la Institutul Fundeni sunt acuzaţi că ar fi emis peste 1.000 de reţete false pentru medicamente oncologice care nu au ajuns niciodată la bolnavi. În buzunarele doctorilor ajungeau însă banii proveniţi din decontarea reţetelor falsificate.
Scandal în lumea medicală. Mai mulţi medici şi farmacişti sunt acuzaţi că făceau trafic cu medicamente oncologice. Spitalul Fundeni, sub lupa procurorilor
Peste 20 de percheziţii au avut loc marţi în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni din Capitală, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false. Doar trei dintre suspecţi ar fi eliberat 1.100 de reţete care, după ce au fost decontate, au produs un prejudiciu de aproape 8,3 milioane de lei. În acest caz, prejudiciul total se ridică la 3,5 milioane de euro.