Şeful Poliţiei Române, despre ultimele cuvinte ale Alexandrei: a spus „vine, vine“ şi apoi s-a întrerupt. „Am luat act de demiterea mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chestorul Ioan Buda a declarat, vineri seară, că a luat act de demiterea sa din funcţia de şef al Poliţiei Române. Activitatea va fi coordonată de Florin Dragnea.

„Am luat act de demiterea mea, am fost înştiinţat şi mi s-au raportat cronologic evenimentele care s-au întâmplat aici. Ştiu despre ce este vorba, cunosc tot ce s-a întâmplat în acest caz, în continuare totul va fi coordonat de domnul Dragnea Florin”, a declarat, vineri seară, chestorul Ioan Buda, demis din fruntea Poliţiei Române.

Acesta a precizat că în continuare se desfăşoară activităţi. Buda susţine că poliţiştii nu puteau interveni înainte de ora 6, pentru că aşa a autorizat procurul de caz. Buda spune că poliţiştii au întrebat punctual dacă pot interveni fără autorizaţie, dar li s-a spus că nu de către procuror.

”Îmi pare rău că a pierit această fetiţă”, a spus Buda întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze.

De asemenea, întrebat ce a sus adolescenta când a sunat la 112, Buda a spus: ”Vine, vine şi apoi s-a întrerupt”.

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunţat, vineri seară, că a propus demiterea şefului Poliţiei Române şi a prefectului judeţului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la şefia Poliţiei Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

Vineri seară, premierul Viorica Dăncilă a cerut demisia şefului Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, după cazul de la Caracal, unde Poliţia a intervenit după 19 ore de la primul apel la 112 al adolescentei care a anunţat că este sechestrată în casa unui bărbat. ”Cred că şeful Poliţiei Române trebuia să ia măsuri”, a spus premierul. Dăncilă a cerut, de asemenea, demisia prefectului judeţului Olt şi a şefului Poliţiei şi o anchetare a modului de intervenţie al STS.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a anunţat, vineri seară, că s-a deschis o anchetă pentru a se stabili modul în care s-a intervenit sau nu s-a intervenit în cazul de la Caracal.

”Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în noaptea de 25/26 iulie 2019 în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariţia a doua persoane de sex feminin din judeţul Olt”, a anunţat, vineri seară, Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. 

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Olt anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit. Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi.

Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii au ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.

Pe aceeaşi temă:

Fata din Caracal le-ar fi spus poliţiştilor la telefon că e legată cu sârmă şi că a fost violată

Adolescentele răpite în Caracal au fost ucise, tranşate şi dizolvate în acid. Ororile descoperite de poliţişti în curtea principalului suspect

Cum se apără STS în cazul fetei dispărute în Caracal. Poliţia acuză Serviciul că a dat coordonatele greşite

Cum puteau interveni legal poliţiştii pentru salvarea fetei răpite şi ucise în Caracal

Adolescenta răpită la ocazie în Olt ar fi reuşit să sune la 112, dând indicii clare: „Poliţiştii s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până când au obţinut mandat“

Cine este bărbatul din Caracal suspectat că a răpit şi ucis în chinuri groaznice două adolescente

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite