Infanteriştii marini români participă la un exerciţiu în Bulgaria alături de militari din şapte state, printre care şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infanteriştii marini români paticipă până pe 10 august la un exerciţiu multinaţional în Bulgaria, unde vor executa exerciţii cu trageri de luptă şi misiuni de patrulare într-o zonă de operaţii, împreună cu militari din şapte state, printre care SUA, Ucraina, Slovenia.

Potrivit unui comunicat, Forţele Navale Române participă cu un detaşament de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină la Exerciţiul multinaţional Platinum Lion 17.2, care se desfăşoară în perioada 31 iulie - 10 august, la Centrul de instruire din Novo Selo, Bulgaria.

Detaşamentul de infanterişti marini români, comandat de sublocotenentul  Alexandru Ivăncuţă, execută exerciţii tactice cu trageri de luptă, misiuni de patrulare într-o zonă de operaţii, împreună cu militari din Bulgaria, Muntenegru, Republica Moldova, Serbia, Slovenia, SUA şi Ucraina.

“Prezenţa militarilor români la exerciţiul Platinum Lion 17.2 contribuie la consolidarea cooperării în plan bilateral cu SUA, precum şi cu alţi parteneri NATO sau non-NATO din regiune. Profesionalismul militarilor români, dovedit în timpul participării la activităţile multinaţionale, întăreşte profilul României de stat promotor al stabilităţii în zona Mării Negre”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Platinum Lion 17.2 face parte din Exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 17.1, este condus de Comandamentul Infanteriei Marine al SUA pentru Europa şi Africa (MARFOREUR) şi cuprinde acţiuni tipice unui teatru de operaţii terestru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite