Grupare specializată în camătă şi şantaj, destructurată de poliţiştii din Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruparea ar fi acordat bani, cu
titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi
Gruparea ar fi acordat bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş,  au destructurat activitatea unui grup infracţional specializat în cămătărie şi şantaj, trei persoane fiind arestate preventiv.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de camătă, şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au efectuat 7 percheziţii la domiciliu.

Din investigaţii a reieşit că, începând cu anul 2015, doi bărbaţi, de 25 şi 37 de ani şi o femeie, de 34 de ani, toţi din oraşul Ungheni, ar fi acordat bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi.

”Pentru a garanta returnarea banilor şi a dobânzilor percepute, cei în cauză ar fi constrâns victimele, folosindu-se de ameninţări sau de prezentarea ca unica modalitate de a scăpa de datorii, să îşi cedeze, în favoarea lor, prin înscris notarial, pe o perioadă cuprinsă între 12 şi 18 luni, alocaţiile, ajutoarele sociale sau alte drepturi financiare de care beneficiau cei în cauză, scopul fiind aducerea datornicilor în stare de dependenţă. Astfel, s-ar fi ajuns ca persoanele respective să fie efectiv dependente de împrumuturile acordate de membrii grupării, iar, uneori, să-şi folosească proprii copii, pe care i-ar fi exploatat prin obligare la cerşetorie de la vârste foarte mici, pentru obţinerea unor venituri din care să trăiască întreaga familie,  dar şi să acopere în continuare datoriile către membrii grupului infracţional organizat”, se arată într-un comunicat al poliţiştilor.

Până în prezent, au fost audiate 40 de posibile victime ale grupului infracţional organizat.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş, pentru audieri, faţă de acestea fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar astăzi, au fost prezentaţi în faţa Tribunalului Mureş, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, camătă şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite