Generalul Ovidiu Uifăleanu a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu a preluat vineri comanda Forţelor Terestre Române de la generalul maior Marius Harabagiu, care a fost trecut în rezervă. Prezent la ceremonie, Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că ministerul este pregătit să facă toate numirile în funcţiile de conducere care vor rămâne vacante în urma ieşirii la pensie.

„Împreună cu Statul Major General am luat toate măsurile ca sistemul organizaţional militar să nu fie afectat în urma potenţialelor ieşiri la pensie. Suntem pregătiţi să demarăm procedurile de numiri în funcţiile de conducere pentru cele devenite vacante, astfel încât actul de comandă să nu fie afectat. Armata României rămâne un partener de încredere şi un aliat responsabil în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Am convingerea că anul acesta vom putea realiza împreună cât mai multe dintre proiectele asumate şi vom îndeplini obiectivele Ministerului Apărării Naţionale”, a dat asigurări Adrian Ţuţuianu.

Ministrul Apărării l-a felicitat pe generalul Harabagiu pentru activitatea sa la conducerea Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT) şi i-a urta succes noului şef al structurii. „Apreciez că echipa de conducere a Statului Major al Forţelor Terestre este una profesionistă care a demonstrat performanţă şi un nivel ridicat de leardship. Domnule general Marius Harabagiu, vă mulţumesc pentru activitatea depusă în funcţia de şef al SMFT. Aţi dovedit perseverenţă şi determinare în exercitarea actului de comandă. Aţi condus şi planificat trupele noastre în teatrele de operaţii şi aţi adus oamenii acasă în siguranţă. Vă doresc multă sănătate. Domnule general Ovidiu Uifăleanu, cariera dumneavoastră este una impresionantă. Aţi parcurs fiecare etapă cu determinare, punctul culminant fiind comanda Diviziei multinaţionale sud-est, structură cu valenţe strategice importante, la care România s-a angajat la summitul NATO de la Varşovia. Vă doresc înţelepciune şi determinare în luarea deciziilor şi putere de muncă”, a mai spus Ţuţuianu.

El i-a felicitat şi pe militarii din cadrul SMFT. „Vreau să vă felicit pentru profesionalismul de care daţi dovadă în cadrul exerciţiilor multinaţionale la care participaţi alături de aliaţi, pentru că v-am văzut pe terenul de luptă. Anul 2017 este un an al construcţiei din punct de vedere militar. Accentuarea programului de instruire, operaţionalizarea structurilor de comandă – control, operaţionalizarea brigăzii multinaţionale de la Craiova, proiecte şi programe de achiziţii deja demarate sunt doar câteva dintre proiectele pe care le avem în vedere”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de trecere în rezervă a 17 cadre militare - trei colonei din SRI, opt generali, cinci contraamirali şi un chestor din MAI- printre ei fiind şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Marius Harabagiu, care a preluat postul acum trei luni, şi şeful Jandarmeriei, Marin Andreiana. Deciziile vin la o zi după ce şeful statului a semnat decretele de pensionare a nouă generali din SRI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite