Ţuţuianu: Vârsta de pensionare nu se modifică. Pensia medie e de 3.200 lei, iar cea mai mare 30.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat, vineri, că în ordonanţa pregătită de Guvern nu se prevede creşterea vârstei de pensionare pentru militari, precizând că în prezent pensia medie este 3.200 lei, iar cea mai mare 29.992 lei.

„Un principiu este cel al echlibrului raţional şi just al categoriilor de pensii“, a declarat Adrian Ţuţuianu, referitor la proiectul de ordonanţă pregătit de Guvern, completând că Ministerul Apărării vrea asigurarea „stabilităţii şi predictibilităţii bugetare“. 

De asemenea, demnitarul a punctat faptul că vârsta de pensionare nu va creşte. „Suntem în situaţia în care unele pensii sunt mai mari ca salariile. Ministerul Apărării Naţionale e pregătit să reaşeze sistemul organizaţional. Ultim subliniere: Odată ce Legea salarizării unitare se va aplica, salariile în sistemul de apărare vor creşte. Nu văd motive să avem plecări foarte mari din sistem“, a mai spus Ţuţuianu. 

În ceea ce priveşte beneficiarii de pensii militare, Ţuţuianu a subliniat că sunt 78.800 de beneficiari, pensia medie fiind de 3.200 de lei. Pensia cea mai mare e de 29.992 lei.

Lunar, de la buget sunt alocate 270 de milioane lei pentru acoperirea acestor drepturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite