UPDATE Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş, audiat la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş s-a prezentat, miercuri, la sediul Parchetului General unde a fost audiat de procurori cu privire la o plângere depusă de fostul şef al AVAS Cătălin Sandu. Plângerea ar fi fost depusă după ce Ministerul Agriculturii s-ar fi constituit ilegal parte civilă în dosarul „ICA”. Adresa prin care se cerea introducerea în dosar ar fi fost semnată chiar de Dacian Cioloş.

UPDATE Dacian Cioloş a precizat, miercuri, că a fost audiat în calitate de martor, iar calitatea sa în acest dosar rămânând aceeaşi.

„Am fost invitat, în calitate de martor, pentru a da o declaraţie despre împrejurările constituirii, în numele statului, a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale ca parte civilă în dosarul ICA, în 2008. Este o urmare a plângerii formulate de domnul Sandu Jean. Nu cred că alte comentarii sunt oportune: calitatea mea în acesta anchetă a rămas doar aceea de martor şi nu există o urmărire penală împotriva mea”, a declarat, pentru Mediafax, fostul comisar european al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Cătălin Sandu fostul şef al Autorităţii pentru Valorificarea Averilor Statului (AVAS) a fost condamnat, în dosarul „ICA”, la şase ani de închisoare. Acesta a fost judecat pentru complicitate la infracţiunea de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, Dan Voiculescu a primit o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani.

Ministru al Agriculturii până în 2008

Dacian Cioloş a ocupat fotoliul de ministru al Agriculturi în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008. Pentru ca în anul 2009 să fie numit comisar european pentru Agricultură, în Comisia condusă de Jose Manuel Barroso. 

La acea dată, prestaţia sa de la audieri a fost lăudată în publicaţia „Financial Times“, care i-a acordat patru puncte din cinci, mai mult decât comisarului francez, de exemplu. FT a scris atunci despre expertul Cioloş, a cărui audiere s-a încheiat în aplauzele europarlamentarilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite