Fostul director de la Administraţia Finanţelor Ilfov, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procuoririi DNA l-au trimis în judecată pe directorul executiv al AFJP Ilfov FOTO Adevărul
Procuoririi DNA l-au trimis în judecată pe directorul executiv al AFJP Ilfov FOTO Adevărul

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv pe Claudiu Ristea, directorul executiv al Administraţiei Finanţelor Publice Ilfov (AJFP). Acesta este acuzat că ar fi luat mită.

De asemenea, au fost trimişi în judecată, dar în stare de libertate, şi Constantin Augustin Murgoci, inspector în aceeaşi instituţie, bărbatul fiind acuzat de complicitate la luare de mită, în aceeaşi situaţie fiind şi Alexandru Bogdan Filip, inspector la AJFP Ilfov.

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA, „pe data de 5 septembrie 2013, inculpatul Ristea Claudiu, director executiv la AJFP Ilfov, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunţătoare), de remitere a unei sume de minimum 20.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile societăţii respective. 

Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul inculpaţilor Murgoci Augustin Constantin şi Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care, ulterior, i-au transmis persoanei denunţătoare acordul directorului, precum şi faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societăţii. Urma ca ulterior, denunţătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov şi să o remită prin intermediul celor doi inspectori”, se arată în rechizitoriu.

La data de 11 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor, a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ristea Claudiu pe o perioadă de 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite