Fostul deputat Mihai Tânjeală, la un pas de a fi extrădat în România. El a fost prins de autorităţile din Insulele Cayman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tânjeală a fost dat condamnat, în 2011, la 5 ani de închisoare FOTO redesteptarea.ro
Mihai Tânjeală a fost dat condamnat, în 2011, la 5 ani de închisoare FOTO redesteptarea.ro

Fostul deputat Mihai Tânjală, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, a fost prins de autorităţile din Insulele Cayman. Instanţa urmează să decidă, pe 29 decembrie, cu privire la extrădarea acestuia în România.

Mihai Tânjeală a vrut să intre în Jamaica, însă autorităţile şi-au dat seama că pe numele acestuia era emis de Interpol un mandate internaţional de urmărire, astfel că nu i-au permis să intre pe teritoriul ţării lor.

„Am primit informaţia că unui cetăţean român i-a fost refuzată intrarea în Jamaica şi că a fost trimis înapoi în Cayman şi că eu trebuie să merg pe aeroportul internaţional Owen Roberts. Pe numele său era un mandat Interpol de arestare”, potrivit ofiţerului de imigraţie Brian Ebanks, citat de presa din Cayman.

Dus în faţa instanţei, magistraţii au aflat că Mihai Tânjeală a cerut azi politic în Insulele Cayman, precizând că nu a comis faptele pentru care a fost condamnat în România, ci aceea a fost condamnat din motive politice. Cererea acestuia a fost refuzată.

Tânjală a spus că se teme pentru viaţa lui dacă va fi extrădat în România, astfel că instanţa a amânat pronunţarea pentru 29 decembrie.

Tânjală, condamnat la 5 ani de închisoare

Mihai Tânjală a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate a unor active. În acest caz, el a fost condamnat, în 2011, 5 ani de închisoare, însă autorităţile nu au mai dat de urma lui.

În calitate de administrator al unei fostei Întreprinderi de Construcţii şi Utilaje Grele Giurgiu, acesta a vândut, către firme pe care le controla, două active ale societăţii la valori mult mai mici faţă de preţul real al pieţei. Ulterior, activele au fost vândute la preţul pieţei, iar anchetatorii au stabilit că Tânjală ar fi obţinut 500.000 de euro din această inginerie.

mihai tanjeala
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite