Fostul ambasador al României la UE nu a reuşit să voteze, după 3 ore la coadă în Bruxelles: Aceeaşi umilinţă a cozilor astronomice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Fostul şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, ambasadorul Mihnea Motoc, nu a putut vota la Bruxelles. El a scris pe Facebook despre cozile astronomice la care mii de români din diaspora au aşteptat pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Redăm mai jos postarea lui Mihnea Motoc:

„După 3 ore de stat la coadă, orele 21 m-au găsit la zece metri de intrarea în Reprezentanţa unde am lucrat 7 ani. Nu am putut vota. La fel ca mai multe sute de compatrioţi.

Aceeaşi umilinţă - de nejustificat - a cozilor astronomice, aceeaşi indignare în faţa imposibilităţii de a-ţi exercita dreptul elementar de vot, aceeaşi strangere de inimă pentru diplomaţii care muncesc până la epuizare în comisiile de votare.

Mă insultă surpriza celor ce refuză să înţeleagă că o parte mare de Românie trăieşte altundeva şi că ea poate dori la fel de mult ca cei din ţară să îşi exprime opţiunile.

Resursele pentru votul în exterior nu se pot determina rigid pornind de la prezumţia negativă, ci trebuie construite pe aşteptarea că oamenii vor dori să vină la vot.

Mobilizarea extraordinară e însă ce contează cel mai mult. Întotdeauna mi s-a demonstrat că greşeala primă în tot ce ţine de alegeri e subestimarea sagacităţii politice colective.

Naţiunea are întotdeauna dreptate!“. 

Român din Londra, după 10 ore de stat la coadă la vot: Nu cred că a intrat cineva între 6 şi 7 seara. Uşile s-au închis în faţa a mii de oameni furioşi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite