Fost vicepreşedinte al INS, incompatibil pentru că a făcut parte şi din Fondul de Contragarantare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fost vicepreşedinte al INS, incompatibil pentru că a făcut parte şi din Fondul de Contragarantare FOTO Mediafax
Fost vicepreşedinte al INS, incompatibil pentru că a făcut parte şi din Fondul de Contragarantare FOTO Mediafax

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au stabilit că Nicolae Cristian Stănică s-a aflat în incompatibilitate după ce ar fi fost, simultan, atât vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică (INS), cât şi membru în Consiliul de Supravegehere al Fondului Român de Contragarantare SA.

Concret, ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Nicolae Cristian Stănică, pentru că a deţinut, în perioada 13 noiembrie 2009 - 27 iunie 2012, funcţiile de vicepreşedinte al INS şi membru al Consiliului de Supravegehere al Fondului Român de Contragarantare SA, potrivit unui comunicat de presă emis de Agenţie.

Conform sursei citate, Stănică a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică, cu rang de subsecretar de stat, în perioada 2 noiembrie 2005 - 5 iulie 2012.

Potrivit legii privind organizarea şi funcţionarea INS, „Institutul Naţional de Statistică este condus de un preşedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de trei vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat”.

Fostul vicepreşedinte al INS a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a transmitere un punct de vedere scris. Nicolae Cristian Stănică a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite