Fost director al Trangaz, în conflict de interese penal după ce şi-a ajutat soţia să promoveze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANI îl acuză pe fostul director economic al Transgaz, Radu Moldovan, de conflict de interese FOTO Adevărul
ANI îl acuză pe fostul director economic al Transgaz, Radu Moldovan, de conflict de interese FOTO Adevărul

Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Radu Costică Moldovan, fost director economic în cadrul Transgaz Mediaş, că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală.

În exercitarea atribuţiilor de serviciu, Radu Costică Moldovan ar fi luat o decizie prin care soţia sa ar fi obţinut, în mod direct, un folos patrimonial, potrivit Mediafax.

”În perioada exercitării funcţiei de director al Departamentului Economic din cadrul SNTGN Transgaz SA Mediaş, a semnat două referate privind promovarea şi definitivarea din funcţia de şef birou în funcţia de şef serviciu a soţiei sale. Astfel, soţia persoanei evaluate a deţinut în cadrul Departamentului Economic atât funcţia de Şef al Biroului Imobilizări, precum şi funcţia de Şef al Serviciului Evidenţa Imobilizărilor şi Lucrări de Mentenanţă”, conform unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către fostul director din Transgaz a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de articolul 301 din Codul Penal al României.

Fostul director economic al Trangaz a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, însă nu a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, mai arată ANI.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite