Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria are licenţă din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la accidentul produs pe autostrada M5 de lângă Budapesta, în urma căruia trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi FOTO Mediafax/Mihádák Zoltán/MTI
Imagine de la accidentul produs pe autostrada M5 de lângă Budapesta, în urma căruia trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi FOTO Mediafax/Mihádák Zoltán/MTI

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria, în care trei români au murit şi 18 au fost răniţi, are licenţă din 2011, iar cei doi şoferi, în vârstă de 29 şi, respectiv, 45 de ani, au certificate profesionale de transport persoane, potrivit Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a solicitat, vineri, Autorităţii Rutiere Române (ARR) informaţii despre accidentul rutier petrecut în Ungaria şi verificarea legalităţii transportatorului.

Potrivit datelor transmise de către ARR, accidentul s-a produs pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, la 04.40 ora României, a precizat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă.

Operatorul de transport implicat în accident este TegalTrans SRL din Galaţi, care deţinea licenţa comunitară de transport persoane din anul 2011. Firma deţine pentru autovehiculul cu care se efectua cursa, cu numărul de înregistrare GL-99-TGL, Copie Conformă a licenţei comunitare, valabilă din 9 martie2013. Autobuzul are capacitatea de 21 de locuri, este fabricat în 2008, fiind clasificat în categoria III.

„Cursa care se efectua era de tip ocazional, raportată la ARR, pe ruta Galaţi - Arad cu plecare din Galaţi la ora 9.00, având în acest sens document de control", se mai arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Cursa era efectuată, conform raportării operatorului de transport, de şoferii Marius Pintilie, în vârstă de 29 de ani, şi Vasile Huruianu, de 45 de ani, ambii deţinînd certificate profesionale de transport persoane.

„Autobuzul, care se afla oprit în coloană din cauza unui ambuteiaj, a fost lovit de un tir înmatriculat în Bulgaria. În accident au fost implicate mai multe autoturisme şi trei autobuze", a precizat Ministerul Transporturilor.

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite