Familiile care şi-au abandonat bunurile în Cadrilater, Basarabia şi Bucovina de Nord vor primi titluri de plată până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familiile vor fi despăgubite la peste 70 de ani de la pierderea teritoriilor
Familiile vor fi despăgubite la peste 70 de ani de la pierderea teritoriilor

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a emis decizii de actualizare în toate dosarele despăgubiţilor din Cadrilater, Basarabia şi Bucovina de Nord, reprezentând persoane care au fost nevoite să-şi părăsească bunurile după pierderea teritoriilor din al doilea război mondial sau urmaşii acestora, informează instituţia.

După mulţi ani în care despăgubirile datorate persoanelor care şi-au abandonat forţat bunurile în Cadrilater, Basarabia şi Bucovina de Nord au fost amânate sau acordate în condiţii netransparente, ANRP a emis decizii de actualizare în toate dosarele, se arată într-un comunicat.

După intrarea în vigoare a Legii nr. 164/2014 (decembrie 2014), ANRP a emis Decizii de actualizare în 5.583 de dosare care au peste 18.000 de beneficiari. Prin aceste Decizii, sumele stabilite prin hotărâri emise de prefecturi în anii 2005 - 2014 au fost actualizate cu indicele de creştere a preţurilor de consum la nivelul anului 2014.

Suma totală de 919.526.683 de lei, stabilită prin deciziile de actualizare, se plăteşte în cinci tranşe, iar prima tranşă se acordă în acest an. Până în prezent, s-au emis deja 3.890 de titluri de plată.

ANRP îi asigură pe toţi beneficiarii Legii nr. 164/2014 că până la sfârşitul anului vor fi emise titlurile de plată aferente primei tranşe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite