Familia lui Vasile Turcu, audiată. Fostul acţionar de la Dinamo, în continuare în stare critică. Medici: „Şansele de supravieţuire sunt minime”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Turcu FOTO Mediafax
Vasile Turcu FOTO Mediafax

Familia fostului acţionar dinamovist Vasile Turcu, care a încercat miercuri să se sinucidă, acum fiind internat în stare critică la Spitalul Floreasca, este audiată de poliţiştii Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei.

UPDATE În dosarul deschis după tentativa de sinucidere a lui Vasile Turcu, poliţiştii bucureşteni i-au audiat până acum pe soţia omului de afaceri, pe menajera familiei şi pe şoferul fostului acţionar de la Dinamo, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Omul de afaceri a lăsat un bilet de adio, în care a menţionat că problemele financiare pe care le are sunt insuportabile pentru el, au precizat aceleaşi surse.

Starea lui Vasile Turcu este în continuare critică, el fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde este monitorizat în permanenţă.

Starea de sănătate a omului de afaceri este în continuare critică deşi medicii au reuşit să îl stabilizeze şi să îl intubeze. Totuşi, ei rămân rezervaţi cu privire la şansele lui Vasile Turcu de a supravieţui. 

Familia şi apropiaţii omului de afaceri au stat toată noaptea la spital, în speranţa că medicii le vor oferi veşti mai bune dar, potrivit postului de televiziune Pro TV, inclusiv şansele de recuperare sunt aproape de zero, în condiţiile în care fostul acţionar al clubului Dinamo ar fi fost găsit destul de târziu. 

În ceea ce priveşte diagnosticul acestuia, doctorii spun că ar avea un edem cerebral.

Ancheta continuă însă, poliţiştii chemându-i la audieri pe membri familiei. Totodată, poliiştii au găsit şi un bileti de adio lăsat de omul de afaceri, în care Turcu vorbea despre problemele financiare pe care le are, dar despre care nici măcar soţia sa nu părea să ştie ceva. 

Potrivit unor surse judiciare, femeia le-ar fi declarat poliţiştilor că soţul ei s-a purtat normal în acea dimineaţă. 

Turcu a fost acţionar la Dinamo până în 2011. Atunci Turcu şi-a vândut către Nicolae Badea toate acţiunile deţinute la capitalul social al clublui de fotbal Dinamo, decizia fiind anunţată cu mult timp înainte. „Rămân necondiţionat susţinătorul lui Dinamo şi în raporturi amicale cu toţi acţionarii clublui”, declara la vremea respectivă omul de afaceri, care era şi proprietar al grupului de firme Romconstruct. 

La jumătatea anului 2016 a anunţat că ar fi dispus să revină la echipa din Ştefan cel Mare.

Şef de brigadă de şantier

Într-un interviu acordat revistei Forbes, Vasile Turcu declara că şi-a clădit averea prin muncă. „Eu muncesc de mic copil. În vacanţe mă duceam pe şantier, la muncă necalificată“, spune el. A urcat treptat în funcţie, iar Revoluţia l-a prins pe postul de şef de brigadă pe şantier, cu un salariu frumos, de 7.000 de lei pe lună, notează sursa citată.

În 2010, averea omului de afaceri era estimată la 135 de milioane de euro, clasându-se pe poziţia 57 în topul celor mai bogaţi oameni din România. Vasile Turcu are doi fii şi s-a născut pe 11 august 1953 în judeţul Botoşani.

Vasile Turcu, audiat la DNA în legătură cu transferul lui Ştefan Radu la Lazio Roma: Dinamo a luat 5.355.000 de euro pentru Radu. Lazio nu a achitat nimic în plus

Vasile Turcu, audiat la DNA în legătură cu transferul lui Ştefan Radu la Lazio Roma: Dinamo a luat 5.355.000 de euro pentru Radu. Lazio nu a achitat nimic în plus
Vasile Turcu, audiat la DNA în legătură cu transferul lui Ştefan Radu la Lazio Roma: Dinamo a luat 5.355.000 de euro pentru Radu. Lazio nu a achitat nimic în plus

Vasile Turcu, a fost audiat anul trecut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu privire la transferul lui Ştefan Radu. Surse judiciare au precizat că Turcu a scris, în declaraţia depusă la DNA, că suma totală a transferului lui Ştefan Radu la Lazio Roma a fost de 5.355.000 de euro, gruparea italiană neachitând alţi bani în afară de aceştia.

„Suma totală pe care clubul Lazio Roma a achitat-o Clubului Sportiv Dinamo 1948 SA a fost de 5.355.000 de euro. Nu am cunoştinţă de subiectele apărute în presă, cu privire la acest transfer, din cunoştinţele mele nu s-a achitat nicio sumă în plus faţă de cea prevăzută în contractul de transfer, iar declaraţiile făcute de unii oficiali ai clubului Sportiv Dinamo 1948 SA sunt lipsite de temei şi sumele invocate de aceştia sunt fanteziste şi lipsite de logică", a scris fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Dinamo Vasile Turcu, în declaraţia dată la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Turcu a precizat că el şi Cristi Borcea, de asemenea fost acţionar, au negociat cu oficialii clubului Lazio transferul lui Ştefan Radu. În urma tratativelor, s-a convenit ca Radu să fie împrumutat de Dinamo la Lazio, din ianuarie până în iunie 2008, pentru suma de un milion de euro plus TVA (1,19 milioane de euro în total), cu o clauză de transfer definitiv pentru încă 3,5 milioane de euro plus TVA (4,165 de milioane de euro în total). Turcu a precizat că, la 20 iunie 2008, Lazio a achitat clauza pentru transferul definitiv al jucătorului român.

DNA a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, în urma declaraţiilor care indică aranjamentul meciului, apărute în ProSport.

„Dosarul Dinamo-Lazio” a pornit de la o anchetă a Prosport

În prima parte a lunii ianuarie, ProSport a demarat o anchetă jurnalistică sub numele „Dosarul Dinamo-Lazio”, având la bază informaţii în exclusivitate despre partida decisivă pentru calificarea în grupele Champions League din sezonul 2007-2008. După ce în tur scorul fusese 1-1, partida decisivă a fost pierdută de Dinamo, la Bucureşti, cu 1-3, în condiţii care indică aranjamentul meciului, potrivit declaraţiilor obţinute de ProSport.

„Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: «Băieţi, daţi-vă la o parte!» E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan, care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o murătură, l-au antrenat apoi bine şi a ieşit din el un jucător bun", a dezvăluit pentru ProSport Vladimir Cohn, acţionar la Dinamo.

Întrebat dacă suma de transfer a lui Radu Ştefan a fost cea apărută în media, împrumut pe un milion de euro plus 3,5 milioane la transferul definitiv, antrenorul Mircea Rednic, care a stat pe banca lui Dinamo la meciul cu Lazio, a spus că valoarea tranzacţiei a fost mult mai mare: "Nu, nu, nu, n-a fost niciun împrumut. Au fost 7,2 milioane de euro. Vă spun eu sigur."

La doar două săptămâni după apariţia articolului, pe 27 ianuarie 2015, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect, în urma solicitării ProSport. De altfel, DNA a şi trimis redacţiei publicaţiei sportive un răspuns oficial prin care informează înregistrarea unui dosar penal pornind de la faptele semnalate în materialul ProSport.

Cazul a intrat şi în atenţia forurilor de specialitate internaţionale. Imediat după apariţia articolului ProSport, oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal anunţau că UEFA a deschis o anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite