Fiscul a sechestrat bunurile şi a pus poprire pe conturile Editurii Evenimentul şi Capital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cotidianul "Evenimentul zilei" a fost preluat, în februarie 2010, de la Ringier România, de către societatea Editura Evenimentul şi Capital, membră a grupului de firme Păunescu
Cotidianul "Evenimentul zilei" a fost preluat, în februarie 2010, de la Ringier România, de către societatea Editura Evenimentul şi Capital, membră a grupului de firme Păunescu

Fiscul a instituit sechestru pe bunurile companiei Editura Evenimentul şi Capital şi a pus poprire pe conturile societăţii şi ale terţilor, la câteva zile după ce firma a introdus cererea de intrare în insolvenţă, şi vor urma alte companii de presă, au surse din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) citate de Mediafax.

Virgil Munteanu, directorul executiv al Editura Evenimentul şi Capital, a confirmat, joi, că au fost blocate conturile companiei, scrie Mediafax.

„Am primit de la bancă că s-au blocat conturile şi poprirea aia pe bunuri au făcut-o de ieri sau alaltăieri“, a spus Virgil Munteanu.

El a precizat că Editura Evenimentul şi Capital a cerut deja intrarea în insolvenţă. „O să vedem ce o să facem. Probabil că vom putea funcţiona deocamdată. Noi suntem cu dosarul depus pentru insolvenţă. Aşteptăm decizia în privinţa intrării în insolvenţă. Noi am depus dosarul pentru a intra în insolvenţă înainte ca ei să facă asta“, a spus Munteanu

„Spre deosebire de abordarea de până acum, în care industria mass-media era protejată, noua conducere a Fiscului a schimbat strategia şi a demarat o analiză de risc pe companiile din domeniu“, au spus sursele citate de Mediafax.

Potrivit acestora, o situaţia financiară dificilă şi datorii semnificative la buget în raport cu afacerile derulate s-au constatat şi la B1 TV şi Naşul TV, unde va fi demarată inspecţia fiscală. Din datele preliminare, singurele televiziuni care au aproape la zi plătite obligaţiile fiscale sunt Pro TV şi Antena.


În urma informaţiilor oferite de surse citate de Mediafax, Radu Moraru, proprietarul postului de televiziune Naşul TV, a făcut precizarea că recent a depus la CNA certificat fiscal cu zero datorii eliberat de Finanţe, ceea ce demonstrează că nu înregistrează restanţe la bugetul de stat. 

"Cred că ANAF şi domnul Ruşanu (preşedintele ASF) sunt doar supăraţi pe noi, dar noi tocmai am depus la CNA certificat fiscal cu zero datorii eliberat de Finanţe. Când modifici grila, trebuie să depui la CNA certificat fiscal prin care demonstrezi că nu ai datorii. Şi postul nostru de televiziune a tratat subiectul ASF, iar domnul Ruşanu este într-o relaţie foarte bună cu domnul Diaconu, şeful ANAF, ceea ce explică probabil acest lucru“, a declarat, pentru "Adevărul“, Radu Moraru.


În cazul Editura Evenimentul şi Capital, al cărei acţionar majoritar este Dan Andronic, fiscul a primit informaţia că se încearcă înstrăinarea unor active şi a realizat miercuri un control inopinat, în urma căruia s-a decis instituirea sechestrului asigurător şi poprirea conturilor pentru o datorie către buget de circa 7 milioane de lei.

„S-a demarat inspecţia fiscală, iar la finalul acesteia suma de datorat va fi actualizată“, au completat sursele citate.

Editura Evenimentul şi Capital SRL, care editează cotidianul Evenimentul zilei şi săptămânalul Capital, şi-a cerut insolvenţa printr-un dosar depus la Tribunalul Bucureşti, primul termen de judecată fiind 26 februarie, potrivit datelor disponibile pe site-ul tmb.ro.

Cotidianul Evenimentul zilei şi revista Capital au fost prelute, în februarie 2010, de la Ringier România, de către societatea Editura Evenimentul şi Capital, membră a grupului de firme Păunescu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX la momentul respectiv.

Societatea Editura Evenimentul şi Capital SRL a fost înregistrată la Registrul Comerţului pe 25 ianuarie 2010.

În prezent, din acţionariatul societăţii Editura Evenimentul şi Capital SRL fac parte George Marius Păunescu (Bobby Păunescu) - 5%, Claudiu Alexandru Şerban - 5% şi Dan Andronic - 90%. Administratorul societăţii este Virgil Munteanu, potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerţului.


Mai puteţi citi: 

Editura Evenimentul Zilei şi Capital şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Editura Evenimentul şi Capital SRL, care editează cotidianul Evenimentul zilei şi săptămânalul Capital, a depus la Tribunalul Bucureşti un dosar prin care şi-a cerut insolvenţa. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 februarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite