Evaziune fiscală de două milioane de euro din afaceri ilegale cu fier vechi. Suspectul a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei firme a fost arestat preventiv după ce procurorii l-au acuzat de evaziune fiscală de aproape două milionae de euro. Firma sa făcea afaceri cu fier vechi, dar nu înregistra facturile în contabilitate.


Procurorii de la Parchetul General au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a lui Mihai Puiu, administratorul firmei Metal International SRL din Făgăraşul Nou. Instanţa a admis cererea procurorilor şi a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform procurorilor, Mihai Puiu, „în calitate de administrator al firmei Metal International SRL, s-a sustras de la efectuarea controlului fiscal, prin nepunerea la dispoziţia organelor de control  din cadrul Gărzii Financiare - Secţia Tulcea, precum şi a Administraţiei Finanţelor Publice Tulcea a documentelor societăţii“.

Procurorii susţin că în perioada ianuarie 2009 - decembrie 2012, acesta „a efectuat operaţiuni comerciale cu materiale feroase fără să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 329 de facturi fiscale, aferente relaţiilor comerciale cu un număr de 47 societăţi comerciale, neevidenţiind veniturile obţinute şi fără a vira la bugetul de stat TVA colectată“.

Prejudiciul calculat de procurori se ridică la aproape 8,8 milioane de lei (aproximativ 2.000.000 euro).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite