Elena Udrea, confidenta lui Sebastian Ghiţă. S-au văzut la o cafea şi au discutat despre şeful SRI, Florian Coldea. Sebastian Ghiţă: Se acuză singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, la ieşirea din sediul DNA, după ce procurorii au început urmărirea penală împotriva ei în dosarul Microsoft FOTO Adevărul
Elena Udrea, la ieşirea din sediul DNA, după ce procurorii au început urmărirea penală împotriva ei în dosarul Microsoft FOTO Adevărul

Elena Udrea a mărturisit că îşi face confidenţe cu fostul PSD-ist Sebastian Ghiţă, deşi pe micile ecrane se vede că nu sunt în relaţii prea bune. Dimpotrivă, televiziunea deţinută de Ghiţă a fost, cot la cot cu Antena 3, una care a atacat-o pe preşedinta PMP, Elena Udrea. Acum, Udrea dă cărţile pe faţă: „Mi-a făcut multe alte confidenţe. Multe altele“.

Interviul acordat vineri site-ului de ştiri hotnews.ro scoate la iveală adevărata faţă a politicii româneşti. În timp ce pe micile ecrane telespectatorii urmăresc atacurile furibunde între politicieni, în spaţiul privat lucrurile stau cu totul altfel. Elena Udrea a recunoscut public că este confidenta PSD-istului Sebastian Ghiţă şi că au discutat, la cafea, despre adjunctul lui George Maior la acea vreme, Florian Coldea.

Iată fragmentul din interviul realizat de jurnaliştii de la hotnews.ro

Cristian Pantazi: M-aş întoarce la dl Coldea, despre care spuneaţi că el controlează toată situaţia, că el este cel care are interesul să va pună în această numire proastă. Aveţi vreo probă?

Elena Udrea: Păi, o mulţime de lucruri pe care o să vi le spun. Cumva o să încep cu ceva ce pentru mine a reprezentat o lumînare asupra a ceea ce mi se întâmplă. La o cafea cu dl Sebastian Ghiţă, undeva în vară trecută, va spun şi unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Vacarescu, dl Sebastian Ghiţă - un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu dl Florian Coldea - mi-a spus că dl Coldea mă urăşte. Am întrebat de ce, şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public - dar bineînţeles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte. Preşedintele României este nu cel mai informat om. De regulă, este cel mai dezinformat om, pentru că el primeşte informaţii pe nişte căi simple. Bine, de pe internet dacă stă să le citească sau de la televizor sau informaţii pe care le ia oficial de la instituţii. Evident că atunci când cineva, care este relativ bine conectat la presă, la toată zonă de presă, la zonă politică, la tot mediul de afaceri, o astfel de persoană are acces la preşedinte şi poate să îi spună nişte lucruri - şi o să va dau exemple în interviu - evident că devine o persoană neplăcută şefilor de servicii. Aşa mi-a explicat Sebastian Ghiţă faptul că dl Coldea m-ar uri. Eu nu am urât niciodată pe nimeni. Pornind de la acest momenta€¦
 
Dan Tăpălagă: L-aţi crezut pe cuvânt pe Sebastian Ghiţă? Pentru că relaţia dvs mi-e puţin neclară, şi anume acum îi reproşaţi că a făcut un control de facto din poziţia de parlamentar şi că nu şi-a făcut treabă, pe de altă parte n-aveaţi o problemă să va întâlniţi cu el pe Barbu Vacarescu.

Elena Udrea: Nu. Dar n-are nicio legătură. Şi dvs. mă criticaţi şi nu am o problemă să va dau interviul aici. Deci nu are nicio legătură, lucrurile sunt adevărate şi într-un fel, şi în alt fel.
 
Dan Tăpălagă: Şi cât de apropiată era relaţia cu Ghiţă, astfel încât dl Ghiţă v-ar fi făcut asemenea confidenţe - ce vorbea dânsul cu domnul Coldea?

Elena Udrea: Mi-a făcut multe alte confidenţe. Multe altele.
 
Dan Tăpălagă: Că de exemplu?

Elena Udrea: Nu ştiu, spre exemplu l-am întrebat...
 
Dan Tăpălagă: Dar în virtutea cărei relaţii, că nu înţelegem?

Elena Udrea: Pur şi simplu. Nici nu ştiu să va spun. Nu am o relaţie atât de apropiată cu dl Ghiţă, încât să ne considerăm prieteni. Că dovadă,  cred că sunt cel mai atacat personaj, după Traian Băsescu, la televiziunea lui, şi am mai spus lucrul acesta. Nu ştiu. Dl Ghiţă oscila, probabil, între nevoia de a stă mai aproape, câteodată, de Băsescu, altădată i se părea că e mai rentabil să stea aproape de Victor Ponta, habar n-am. Astea-s motivele lui. Eu va reproduc ce mi-a spus el.

Reacţia lui Sebastian Ghiţă: Udrea se acuză singură

„Nu am avut prea multe întâlniri cu doamna Udrea şi nu am avut o relaţie cu dânsa. Mă surprind acuzaţiile dânsei la adresa instituţiilor care o anchetează, DNA şi SRI”, a reactionat Sebastian Ghiţă, pentru HotNews.ro, înainte de a adăuga: „Nu înţeleg situaţia sa, dar îmi aduc aminte că avea relaţii mult mai bune cu Elan Schwartzenberg, Codruţ Marta, care a fost omorât, şi Sorin Blejnar”, a spus Ghiţă pentru hotnews.ro.

„Nu vreau să mă refer la acţiunile dânsei, dar cred că DNA a comunicat o chestiune oficială: doamna Udrea e inculpată şi atacă instituţiile la fel cum o fac toţi cei inculpaţi. Cred că toţi trebuie să avem încredere în raţiunea şi în pregătirea procurorilor. Până acum doamna Udrea nu ştia nimic din ce s-a întâmplat cu banii de la retrocedări şi Microsoft, iar acum, dintr-o dată, ne spune, acuzându-se singură, că dânsa ştie cum s-au distribuit acei bani. Cred că trebuie să lăsăm procurorii să facă lumină în această situaţie. Nici la Realitatea TV şi nici la România TV nu au existat contracte sau legături cu Dorin Cocoş, Alin Cocoş sau firmele acestora”, a mai spus Ghiţă.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite