Două persoane, reţinute într-un dosar de comercializare ilegală de alcool. Suspecţii foloseau o instalaţie artizanală pentru a produce băuturi spirtoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderile au avut loc miercuri în mai multe judeţe
Descinderile au avut loc miercuri în mai multe judeţe

Două persoane au fost reţinute şi faţă de alta s-a dispus măsura controlului judiciar în urma a 10 percheziţii efectuate în Bucureşti, llfov, Călăraşi şi Suceava, într-un dosar privind producerea, deţinerea şi comercalizarea ilegală de alcool.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), suspecţii, un bărbat şi o femeie, au produs deţinut sau comercializat în mod ilicit alcool etilic şi băuturi spirtoase, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, începând cu octombrie 2016.

Prejudiciul din dosar este estimat la 35.000 de lei. „În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că doi dintre bănuiţi deţin şi utilizează o instalaţie neautorizată, producând cantităţi mari de alcool etilic nesupuse regimului de accize practicat de statul român”, se arată în comunicat. 

Pe 15 februarie, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziţie, fiind identificată, în judeţul Călăraşi, o instalaţie artizanală cu care se producea în mod ilicit alcool, precum şi o cantitate de 355 litri alcool etilic, 258 litri alcool sanitar şi 282 litri alcool sanitar în instalaţie.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false”, notează instituţia. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite