Două cutremure s-au produs noaptea trecută în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai puternic cutremur a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter
Cel mai puternic cutremur a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter

Două cutremure cu magnitudine de 2,8 şi 3,2 pe scara Richter s-au produs, în noaptea de marţi spre miercuri, în judeţul Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), primul seism s-a produs la ora 00.14, la o adâncime de 124 de kilometri. 

Cele mai apropiate oraşe au fost Focşani (32 de kilometri), Mărăşeşti (39 de kilometri), Râmnicu Sărat (44 de kilometri), Covasna (49 de kilometri) şi Tecuci (53 de kilometri).

Cel de-al doilea seism, care a avut o magnitudine de 3,2 pe scara Richter, s-a produs la ora 0.56, la o adâncime de 98 de kilometri. 

Cele mai apropiate localităţi au fost Covasna (38 de kilometri), Focşani (44 de kilometri), Târgu Secuiesc (48 de kilometri), Mărăşeşti (50 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (51 de kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, pe 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 pe scara Richter, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 pe scara Richter. 

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite