Dosarul Turceni-Rovinari, amânat până în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta/ Foto Adevărul
Victor Ponta/ Foto Adevărul

Procesul Turceni-Rovinari, în care fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, a fost amânat pentru luna septembrie, în contextul în care în lunile iulie şi august magistraţii sunt în vacanţă.

Un complet de 5 judecători a decis că următorul termen din acest caz să fie pe 9 septembrie, ora 12:00.

La termenul de astăzi au fost audiaţi că martori trei jurişti de la Complexul Energetic Rovinari, care au dat detalii despre modul în care societatea a încheiat mai multe contracte de asistenţă judiciară cu casă de avocatură Şova şi asociaţii.

Amânarea procesului se suprapune şi cu vacanţă judecătorească care este în perioada 1 iulie - 31 august a fiecărui an.

DNA a contestat achitările

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte are pe masă apelul făcut de DNA împotriva deciziilor de achitare date în acest caz, în mai 2018.

Victor Ponta a fost achitat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, iar Dan Şova a fost achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, au fost achitaţi şi fostul director al Complexului Energetic Rovinari Laurenţiu Ciurel, acuzat de către DNA de trei infracţiuni de abuz în serviciu, şi fostul director economic al Complexului Energetic Turceni Laurenţiu Graure.

În schimb, fostul director al Complexului Energetic Turceni Dumitru Cristea a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la plata unor daune de peste două milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite