Dosarul „Ferma Băneasa”: Curtea Supremă a admis „în principiu” contestaţia în anulare a lui Popoviciu împotriva condamnării definitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă a admis „în principiu” contestaţia în anulare - o cale extraordinară de atac  a lui Puiu Popoviciu împotriva condamnării definitive la  şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, Milionarul se află sub supraveghere judiciară la Londra.

„Admite în principiu contestaţie în anulare. Termen:  17 noiebrie 2017 pentru discutarea pe fond a contestaţiei în anulare”, este minuta Curţii Supreme.  Puiu Popoviciu a depus contestaţia în anulare - o cale extraordinară de atac - în 30 august, având termen de judecată data de 20 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri: când judecata în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi sau când, deşi legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate sau când inculpatul a fost condamnat, deşi existau probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal, potrivit noului Cod de procedură penală.

Condamnarea

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în 2 august, la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, vizând fapte legate de tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului şi aproape 620 de milioane de lei USAMV. Întrucât nu s-a prezentat la Poliţie şi nici nu a fost găsit de anchetatori pentru executarea pedepsei, Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională.

El a fost reţinut la Londra în 14 august, după ce s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliţia londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către poliţiştii români, după ce aceştia îl localizaseră pe omul de afaceri. Ulterior, el a fost pus în libertate în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere. De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la secţia de poliţie din Londra.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite