Doi ucraineni, surprinşi la frontieră în timp ce încercau să introducă în ţară ţigări de contrabandă. Câte pachete au confiscat poliţiştii FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6.500 pachete cu ţigări confiscate în SuceavaFoto: Poliţia de Frontieră
6.500 pachete cu ţigări confiscate în SuceavaFoto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţie au confiscat, luni, 25.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 293.000 lei. În acest caz doi cetăţeni ucraineni care au fost surprinşi transportând coletele voluminoase sunt acum cercetaţi pentru contrabandă. Ţigări aduse ilegal din Ucraina au fost confiscate şi în judeţele Maramureş şi Suceava, în zone apropiate de graniţă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău în cooperare cu autorităţile de frontieră din Ucraina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 00.45, poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţii Piatra, judeţul Maramureş, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării. 

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale. 

Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a doi bărbaţi, cetăţeni ucraineni, cu vârste de 21, respectiv 22 de ani, iar la faţa locului, au fost descoperite 16 colete cu ţigări. 

În urma inventarierii baxurilor cu ţigări descoperite, s-a constatat că acestea conţin 13.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 158.000 lei. 

GALERIE FOTO

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Captură de ţigări şi în Maramureş

Tot luni, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului împreună cu lucrători din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei şi STPF Maramureş au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vişeu de Sus, pe raza localităţii de frontieră Bistra, judeţul Maramureş. Percheziţia s-a desfăşurat la un imobil, în prezenţa proprietarului, un bărbat, în vârstă de 34 de ani.

În curtea imobilului, a fost descoperit un autoturism în interiorul căruia au fost găsite 10 baxuri cu ţigări, de provenienţă Duty-Free, care conţineau 5.000 de pachete, în valoare de 58.500 lei. Totodată, autoturismul în valoare de 20.000 de lei a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun. 

6.500 pachete cu ţigări confiscate în Suceava

În aceaiaşi zi, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre localitatea Costileva, mai multe colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. 

La faţa locului au fost descoperite 13 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 76.050 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă  în formă agravantă şi de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite