Cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter, în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu o magnitudine de 3,3 pe scara Richter s-a produs, duminică seară, în judeţul Buzău, la o adâncime de 133 de kilometri, la limita cu judeţele Covasna şi Vrancea, a anunţat Institutul Naţional de Fizica Pământului.

Cutremurul a fost înregistrat duminică la ora 20:19 şi a avut epicentrul în judeţul Buzău, cele mai apropiate localităţi fiind Varlaam şi Vadu Oii din judeţul Buzău, potrivit news.ro.

Cele mai puternice seisme de după Revoluţie

Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4 pe scara Richter, arată News.ro. 

Totodată, potrivit sursei, în ultimii 10 ani, trei mişcări seismice au depăşit magnitudinea de 5 pe scara Richter, respectiv cele din 25 aprilie 2009, cu magnitudinea de 5,4 pe Richter, cel din 6 octombrie 2013 cu magnitudinea de 5,4 pe Richter şi cel din 22 noiembrie 2014 cu 5,4 pe scara Richter. 

De la începutul anului au fost înregistrate aproximativ 60 de seisme de mică magnitudine în România, în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş. 

Doar două dintre mişcările telurice au avut magnitudini peste 4 pe scara Richter, respectiv un cutremur pe 1 martie, cu magnitudine 4 pe scara Richter şi altul pe 7 ianuarie, cu o magnitudine de 4,1  pe scara Richter. Ambele au avut epicentrul în zona seismică Vrancea. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite