Cutremur de 3,8 pe scara Richter, produs în zona seismică Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter s-a produs luni noapte, la ora 01.53, în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind în judeţul cu acelaşi nume.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri. Cutremurul a fost resimţit în mod serios la Iaşi, precum şi în alte judeţe din Moldova.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Mărăşeşti (şase kilometri), Focşani (21de kilometri), Tecuci (22 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri).

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 2,2 pe scara Richter, s-a produs la ora 04.52, la o adâncime de 33 de kilometri, tot în judeţul Vrancea.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte nouă cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat pe 4 ianuarie.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite