Cum erau antrenaţi cărăuşii de stupefiante să aducă în ţară cantităţi mari de droguri în stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drogurile erau aduse din Maroc
Drogurile erau aduse din Maroc

Membrii unei reţele de traficanţi de doguri erau obligaţi să înghită bucăţi întregi de morcovi şi măsline pentru a dovedi că pot trece graniţa înghiţind mari cantităţi de droguri. Asta au descoperit procurorii DIICOT într-un dosar în care au fost deja reţinute nouă persoane.

Mai exact, pentru a se asigura că drogurile pe care le transportau din Maroc în Spania şi pe urmă în România ajung în siguranţă la destinaţie, liderii grupării de traficanţi îi puneau pe tinerii pe care îi racolau pentru transport să înghită înainte bucaţi întregi de legume.Practic, aşa testau dacă cei racolaţi pot fi cărăuşi de stupefiante.

Cărăuşii erau recrutaţi din zonele sărace din nordul Moldovei şi li se promiteau sume importante de bani dacă sunt de acord să facă aceste transporturi, potrivit digi24.ro

Reţeaua ar fi avut cartierul general în Botoşani. Acolo, viitorilor cărăuşi li se făceau paşapoarte şi erau duşi în Spania. Tot în Botoşani, în câteva apartamente închiriate, erau testaţi şi învăţaţi cum să transporte drogurile fără a fi depistaţi.

Pentru a reuşi să transporte drogurile în stomac suspecţii erau invăţaţi să le înghită şi pentru a reuşi acest lucru, erau folosite kilograme de morcovi şi măsline.

Astfel, după ce erau antrenaţi, recruţii erau îmbarcaţi din porturile Tarifa şi Algeciras din Spania şi trimişi spre Maroc. De aici, luau drogurile şi se întorceau pe aceeaşi rută în Spania. Apoi, cu avionul în România.

Cărăuşii reuşeau să treacă de filtrele poliţiştilor cu capsulele de haşiş înghiţite. O folie de plastic avea menirea să ţină compacte drogurile care apoi erau eliminate. În acest fel sute de capsule de haşiş au fost aduse în ţara noastră.

După ce erau recuperate, drogurile erau cântărite, porţionate, iar apoi repartizate către mai multe campusuri universitare.

Aşa ar fi reuşit traficanţii timp de doi ani să vândă droguri de câteva sute de mii de euro. Planurile lor au fost stricate de procurorii DIICOT, care i-au interceptat şi, în cele din urmă, reţinut pe suspecţi. Acum, aceştia din urmă riscă să stea după gratii pentru trafic de droguri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite