Judecătorii au respins solicitarea lui Borcea de liberare condiţionată. Fostul finanţator al clubului Dinamo poate face o nouă cerere în aprilie 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Borcea ar putea fi eliberat condiţionat
Cristian Borcea ar putea fi eliberat condiţionat

Magistraţii au respins solicitarea lui Cristian Borcea de liberare condiţionată, decizia este definitivă. Tribunalul Ilfov a fixat ca termen de reiterare a unei cereri de liberare condiţionată data de 23 aprilie 2018. Sentinţa este definitivă

UPDATE 16.00 Tribunalul Ilfov a respins solicitarea lui Cristi Borcea de liberare condiţionată. Instanţa a fixat ca termen de reiterare a unei cereri de liberare condiţionată data de 23 aprilie 2018. Decizia este definitvă.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) C.p.p raportat la art. 587 alin. 1,2 şi 3 C.p.p, admite contestaţia formulată în cauză de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Desfiinţează Sentinţa penală nr. 2445 din 04.10.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în soluţionarea dosarului penal nr. 23322/4/2017 şi pe fond, rejudecând, Respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului BORCEA CRISTIAN, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 23.04.2018. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publica publică azi 23.10.2017

UPDATE 11.50 Procurorul DNA arată instanţei că dacă Cristian Borcea a respectat condiţiile de încarcerare, acest lucru este o normalitate. Acesta arată că fostul finanţator de la Dinamo a încercat să scape de răspunderea penală în acest caz când a mituit-o pe judecătoarea Geanina Tedorovici, fostă Terceanu. Procurorul arată că Borcea a scris două lucrări ştiinţifice în 60 de zile, un timp foarte scurt. „A învăţat în detenţie cum sa exploateze lacunele legislative”, arată DNA.  Procurorul DNA cere amânarea cu 6 luni a liberării condiţionate. 

Avocatul lui Borcea arată că Borcea s-a documentat un an şi jumătate pentru a scrie cărţile. „A executat un total de 943 zile, plus 186 de zile pe Legea 169/2017 a recursului compensatoriu”, arată avocatul. Apărătoul lui Borcea arată că clientul său a fost stăruitor în muncă , a muncit neîntrerup, munca fizică cel mai mult şi a avut un  comportament impecabil.„ A fost achitat prejudiciul în prima lună după condamnare, dovada asumarii faptelor”, arată avocatul. 

Decizia Judecătoriei Sectorului 4

În urmă cu o lună, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată făcută de Cristian Borcea, scrie digi 24.

Judecătorii au ţinut cont de comportantul „ireproşabil” de care a dat dovadă în detenţie, pentru care a fost recompensat cu 10 permisii. Au luat în calcul şi faptul că are problemele de sănătate şi că a plătit prejudiciul de peste 1 milion de euro.

Cristian Borcea este încarcerat din martie 2014. El a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de detenţie, în dosarul Transferurilor de fotbalişti.

Fostul acţionar şi preşedinte executiv al clubului Dinamo Bucureşti a fost acuzat, alături de alţi şapte oameni importanţi din fotbalul românesc, de producerea unui prejudiciu de peste 11 milioane de dolari.

Aceştia ar fi declarat sume mult mai mici decât cele reale în cazul transferurilor unor jucători la cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite