Coordonator judeţean al programului naţional de oncologie, reţinut pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un medic oncolog a fost reţinut pentru luare de mită FOTO Adevărul
Un medic oncolog a fost reţinut pentru luare de mită FOTO Adevărul

Procurorii anticorupţie l-au reţinut pe medicul Csiki Csongor, medic specialist oncologie medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi coordonator judeţean al Programului naţional de oncologie pentru judeţul Harghita. Acesta este acuzat de luare de mită.

Doctorul, care este şi şef al Compartimentului de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, este acuzat de luare de mită în formă continuată (98 de acte materiale).

Potrivit anchetatorilor, Csongor a primit bani şi alte bunuri de la bolnavii de cancer în perioada 24.02.2014 - 23.06.2014, cu ocazia efectuării a 85 de consultaţii în incinta cabinetului său situat în spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient în schimbul eliberării unei reţete periodice sau a efectuării unei consultaţii).

De altfel, pe 7 iulie medicul a primit 810 lei de la 13 bolnavi, dar şi cafea şi băutură, mai notează DNA, „procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante în timp ce primea banii şi bunurile sus menţionate”.

Potrivit DNA, Tribunalul Târgu Mureş a respins pe 8 iulie propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, medicul fiind cercetat în prezent sub control judiciar.

Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii – D.J. Harghita.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite