Contabilul unei firme a fost reţinut pentru că ar fi încercat să mituiască un inspector antifraudă cu 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contabilul unei societăţi comerciale din Capitală a fost reţinut de procurorii anticorupţie care îl acuză că i-ar fi promis unui inspector antifraudă suma de 20.000 de euro.

Adrian Andrei Coca, contabil la o societate comercială, a fost reţinut joi de Direcţia Naţională Anticorupţie care îl acuză de dare de mită. Acesta va fi prezentat vineri instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus urmărirea penală şi cercetarea sub control judiciar a Mădălin Radu, administrator la aceleiaşi societate comerciale, pentru dare de mită.

Anchetatorii precizează că, pe 12 aprilie 2016, Adrian Andrei Coca i-a promis suma de 20.000 euro unei persoane cu funcţia de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Bucureşti (martor denunţător în acest caz), „astfel ca în schimb funcţionarul public să constate un prejudiciu mai mic adus bugetului de stat prin sustragere de la plata obligaţiilor fiscale, faţă de cel estimat prin actul de control care era de 4.000.000 lei”. 

Astfel, pe 21 aprilie, cunoscând promisiunea anterioară de remitere a sumei de 20.000 euro, Mădălina Radu i-ar fi dat inspectorului Antifraudă o primă tranşă de 49.600 de lei.

„În aceeaşi zi, după primirea primei tranşe, inculpaţii Coca Adrian Andrei şi Radu Mădălina au negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), faţă de 4.000.000 lei după cum se estima”, spun anchetatorii.

Ulterior, pe 26 aprilie, Coca i-ar fi dat inspectorului suma de 40.000 de lei, sumă ce reprezenta a doua tranşă din mită.

„Cele două sume de bani primite cu titlu de mită au fost predate Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către martorul denunţător imediat după ce au fost primite de la inculpaţi”, se mai arată în documentul citat.

Mădălina Radu a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care are următoarele obligaţii: 

a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală şi Poliţia Oraşului Voluntari, ori de câte ori este chemată;

b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală şi Poliţia Oraşului Voluntari cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la I.P.J. Ilfov - Poliţia Oraşului Voluntari conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.

d) să nu depăşească limita teritorială a  României,  decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală;

e) să nu ia legătura, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpatul Coca Adrian Andrei;

f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

În cazul în care va încăla cu rea-credinţă acuzaţiile impuse de procurorii, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite