Contabilă şefă şi casiera sa, acuzate că au păgubit cu 2,5 milioane de euro o firmă de distribuţie rechizite din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două persoane din Capitală, cercetate pentru delapidare în fals şi fals în înscrisuri     FOTO Adevărul
Două persoane din Capitală, cercetate pentru delapidare în fals şi fals în înscrisuri     FOTO Adevărul

Contabila şefă şi casiera unei firme care se ocupă cu distribuţia de rechizite pentru şcoli şi grădiniţe sunt acuzate de poliţiştii bucureşteni că ar fi prejudiciat societatea, din 2009 până în 2013, cu 2,5 milioane de euro. Cele două sunt cercetate pentru delapidare în fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În fapt, cele două femei, în perioada 2009-2013, în calitate de contabil şef, respectiv secretar-casier la o societate comercială din Bucureşti, au ridicat din contul societăţii, fără a avea acordul, sume de bani, pe care ulterior şi le-ar fi însuşit“, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliţie, contabila şefă a societăţii „Romdidac“, Florina Ispăşoiu, de 38 de ani, ar fi semnat mai multe documente pe care casiera Ana Lungu, de 51 de ani, le-ar fi folosit apoi ca să scoată de la bancă sume mari de bani, din conturile firmei.

În urma anchetei s-a constatat că, în casierie, era depusă doar o parte din suma retrasă, restul fiind oprit de cele două femei.

În plus, pentru a acoperi urmele, cele două falsificau extrasele de cont emise de bancă, pe care le înregistrau în contabilitate.

Prejudiciul total a fost stabilit de anchetatori la 2,5 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite