Condamnări în dosarul 10 august pentru mai mulţi huligani acuzaţi de violenţe şi tulburarea ordinii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 persoane au fost condamnate pentru ultraj şi
tulburarea ordinii şi liniştii publice
12 persoane au fost condamnate pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

Judecătoria Sectorului 1 a condamnat vineri, în primă instanţă, 12 persoane pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice într-unul dintre dosarele deschise după violenţele de la protestul din 10 august 2018.

Cea mai mare pedeapsă a fost de 3 ani de închisoare cu executare, primită de o persoană care mai avea o sentinţă într-un alt caz, însă toţi ceilalţi 11 inculpaţi, au primit pedepse cu suspendare şi zile de muncă în folosul comunităţii, scrie G4Media.

De asemenea, trei jandarmi vor primi daune morale cuprinse între 1.000 de lei şi 1.500 de lei, iar mai multi inculpaţi trebuie să achite daune materiale de circa 5.000 de lei firmei de salubrizare, potrivit sentinţei.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

Ancheta aparţine procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, iar acuzaţiile sunt de ultraj şi tulburarea ordinii şi linistii publice. Unii dintre inculpaţi au şi acuzaţii de distrugere sau de port şi folosirea fără drept de obiecte periculoase, respectiv o praştie cu bile. Cei mai mulţi au recunoscut acuzaţiile şi s-au justificat spunând că intenţia lor a fost de a se apăra în faţa acţiunilor jandarmilor. Au fost, însă, şi inculpaţi care au negat acuzaţiile sau care nu au făcut declaraţii.

O parte dintre inculpaţi sunt acuzaţi de procurori că au lovit sau au aruncat în jandarmi cu diverse obiecte, în timpul violenţelor de la protestul Diasporei, alte persoane sunt acuzate că au dat foc unor toberoane de gunoi, iar în cazul a două persoane procurorii le reproşează că au aruncat sticle incendiare spre cordonul de jandarmi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite