Concluzii la concluzii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de etică şi arbitraj din TVR a analizat pe parcursul a patru şedinţe, desfăşurate în zilele de 22, 24, 26 şi 28 martie 2018, felul în care a respectat Statul ziaristului din Televiziunea publică.

E drept. Dl.Cristache încalcă toate regulile zilnic.Comisia s-a ocupat doar de conduita respectivului cu ocazia şmenului reprezentat de difuzarea în două ediţii consecutive ale emisiunii România 9 a pretinsului interviu realizat la comandă şi servind evidente interese politice de „maestrul” Ion Cristoiu cu fugarul şi penalul Sebastian Ghiţă.

Ţin să precizez că în ceea ce mă priveşte, îl voi numi pe mai departe pe numitul Ghiţă Sebastian penal chiar şi după ce Comisia Iordache îşi va duce la îndeplinire josnica misiune de a legaliza interesat şi cu dedicaţie toate infracţiunile înfăptuite de politicieni în România. Mai precizez că nimeni nu mă va convinge că Dan Andronic şi Ion Cristoiu nu ar fi pus la cale cum nu se poate mai interesat, poate şi ca urmare a unei comenzi ferme, o vastă operaţiune de intoxicare şi de manipulare a opiniei publice, îngăduindu-i numitului Ghiţă Sebastian nu doar să debiteze verzi şi uscate fără să aducă nici o probă, dar să şi insinueze, să ameninţe pretins subtil, să lase să se înţeleagă că pentru multe persoane la ora aceasta socotite importante în România lui Dragnea şi Tăriceanu ar fi mult mai profitabil să fie lăsat să îşi nestingherit continue sejurul la Belgrad.

Comisia de etică şi arbitraj din TVR şi-a făcut conştiincios datoria. A invitat la audieri (aproape) toate părţile implicate. Începând cu moderatorul emisiunii (deşi termenul de moderator nu acoperă defel ceea ce îşi îngăduie să facă dl. Ionuţ Cristache pe ecranul Televiziunii publice din România, tot la fel cum ceea ce a comis dl. Ion Cristoiu nu este decât o batjocură, o luare în derâdere a speciei jurnalistice numite interviu), continuând cu producătorul executiv al postului TVR1, un anume domn Eduard Dârvariu, şi încheind cu producătorul emisiunii, d-na Livia Şerban-Iancu. Am spus şi scris aproape fiindcă marii absenţi de la audieri au fost politrucii postului. Dl. Raico Cornea, la data de 14 martie, directorul canalului TVR 1, şi doamna Doina Gradea care, la aceeaşi dată, era director general interimar al SRTV şi care s-a dovedit că era perfect la curent cu intenţia d-lui Ionuţ Cristache de a trece pe unde un subprodus jurnalistic cum nu se poate mai conform intereselor şefilor lor politici, PSD, recte dl. Liviu Dragnea.

Dincolo de pozele şi obrăzniciile în cascadă ale ambuscatului Ionuţ Cristache, au ieşit la iveală noian de minciuni debitate de insul cu pricina. Concluziile Comisiei de etică şi arbitraj le relevează, contribuind prin aceasta la prezentarea în adevărata  ei lumină maniera în care decredibilizează seară de seară, de pe ecranul TVR 1, dl. Ionuţ Cristache profesia de jurnalist şi însăşi misiunea Televiziunii publice.

Dincolo de valoarea lor punctuală extrem de importantă în sine, respectivele Concluzii arată că mai sunt în TVR oameni care nu se împacă cu deplorabila situaţie şi subordonarea politică la care a ajuns Societatea Română de Televiziune în vremea în care a fost/este condusă de doamnele Irina Radu şi Doina Gradea.

O rămăşiţă cât de mică de moralitate, de profesionalism, de respect faţă de telespectatori şi de banul public i-ar fi impus doamnei Doina Gradea, astăzi pdg al SRTV, să ia cu maximă urgenţă măsurile de natură sanitară, igienizatoare care se impun. Adică să solicite rezilierea contractului lui Ionuţ Cristache, a lui Ion Cristoiu, a lui Marius Pieleanu şi a altor inşi de aceeaşi teapă şi grabnica eliminare din grilă a emisiunii România 9. Credeţi că s-a întâmplat astfel? Nici vorbă! Dl. Ionuţ Cristache şi-a luat două zile libere pentru refacere şi începând de luni se va lăfăi iarăşi pe ecranul TVR 1. Supremă dovadă că actuala conducere a SRTV face numai ce i se ordonă. Că puţin îi pasă de adâncirea în mocirlă a instituţiei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite