UPDATE Cod portocaliu de ninsoare în vigoare: Care este situaţia drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră pe Centura Bucureşti a fost deviată astăzi din cauza acumulărilor de apă din localitatea Jilava. Totodată, traficul rutier este blocat pe DN 13 A, în judeţul Mureş, din cauza unui stâlp căzut pe carosabil. Probleme mai sunt şi pe DN6 Bucureşti - Alexandria şi pe DN4.

UPDATE 13.30 „În judeţele aflate sub avertizare meteorologică, nu sunt semnalate drumuri naţionale, judeţene sau porţiuni de autostrăzi cu circulaţia rutieră blocată şi nici nu au fost instituite restricţii de viteză sau de tonaj”, anunţă Poliţia Română.

Însă în judeţul Ilfov, pe DN6 Bucureşti – Alexandria între kilometrii 8+600 de metri şi 9+900 de metri, se circulă pe câte o bandă pe sens din cauza apei acumulate pe carosabil. De asemenea, pe DN4 la kilometrul 11 (localitatea Popeşti) se circulă îngreunat din cauza apei de pe carosabil, mai spun reprezentanţii Poliţiei.

Centrul Infotrafic anunţă că, marţi, traficul rutier de pe Centura Bucureşti a fost deviat, din cauza acumulărilor de apă, în localitatea Jilava. Se cirulă pe rutele: DJ 401 D Dărăşti - Măgurele – Calea Rahovei şi pe DJ 401 A Copăceni – Vidra.

De asemenea, sunt acumulări de apă şi la intrarea în Centura Bucureşti dinspre DN 6.

Totodată, Infotrafic anunţă că circulaţia rutieră este oprită pe DN 13 A, pe ambele sensuri de mers, din cauza unui stâlp electric căzut pe suprafaţa carosabilă, în localitatea Chibet, judeţul Mureş.

În judeţul Braşov, pompierii au intervenit, marţi dimineaţă, pentru îndepărtarea a trei copaci căzuţi în mai multe zone.

De asemenea, zăpada  a rupt cablurile de alimentare cu energie electrică în Prejmer şi în localitatea Hurezu.

Potrivit datelor oferite de autorităţile locale, nu sunt drumuri blocate, dar se circulă în condiţii de iarnă. Cele două firme care asigură deszăpaezirea în Braşov au pregătit 75 de utilaje şi au anunţat că au un stoc de 2.185 de tone de material antiderapant.

În plus, pompierii din judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa au intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospădării. 

Coduri de vreme rea

De luni seara, judeţele Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş sunt sub atenţionare cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului la munte.

Potrivit ANM, în zona de munte a celor şapte judeţe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Codul portocaliu expiră marţi, la ora 16.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite