Cele două femei din Singapore declarate dispărute în România au fost găsite de poliţiştii din Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două femei au fost găsite într-o casă din judeţul Olt FOTO Facebook Poliţia Română
Cele două femei au fost găsite într-o casă din judeţul Olt FOTO Facebook Poliţia Română

Cele două femei din Singapore considerate dispărute în România de presa internaţională au fost găsite în judeţul Olt, potrivit unui anunţ al Poliţiei Române.

„Poliţiştii din Olt le-au întâlnit pe cele două doamne din Singapore, aflate în vizită în România, al căror caz a fost prezentat în mass-media internaţională“, anunţă Poliţia Română pe pagina sa oficială de Facebook.

Poliţia Română dă asigurări că cele două femei, fiică şi mamă, nu au fost victimele unei escrocherii.

„Acestea nu au fost victimele niciunei infracţiuni. Le dorim şedere plăcută în continuare în România!“, se arată în anunţ.

O tânără din Singapore în vârstă de 25 de ani şi mama sa, alături de care a plecat în România pentru a întâlni, probabil, un bărbat cunoscut pe internet, erau date dispărute de zece zile, conform The Straits Times.

Yap Lay Leng, care ocupa un post de funcţionar administrativ, a luat cu ea bani cash şi patru librete de bancă, ce conţineau economii în valoare de cel puţin 40.000 de dolari, potrivit publicaţiei Shin Min Daily News.

Ea şi mama sa, Foo Li Kheng, în vârstă de 61 de ani, lipseau de zece zile, iar încercările familei de a le contacta au fost zadarnice.

Tatăl ei, care s-a prezentat cu numele de Yap, a declarat pentru publicaţia citată că este îngrijorat că femeile ar putea fi victimele unei escrocherii.

În cursul zilei de 22 ianuarie, soţia lui Yap, Foo, care era casnică, a plecat să se întâlnească cu fiica ei, pentru a lua prânzul împreună.

Yap a spus că atunci a fost ultima oară când a avut vreun contact cu ele.

În dimineaţa următoare, când s-a întors de la serviciu, el a văzut că soţia şi fiica sa nu erau acasă şi că paşapoartele lor lipseau.

Aflând despre călătoria misterioasă de pe extrasul de cont al fiicei sale, el şi-a dat seama să cele două femei au plecat din Singapore spre oraşul german Frankfurt, îmbarcându-se apoi la bordul unui avion cu destinaţia Bucureşti. Ele au cumpărat biletele de întoarcere pentru data de 16 aprilie.

Yap a mai spus că în luna decembrie fiica sa i-a sugerat că va vizita Europa pentru a vedea zăpada, însă el nu a fost de acord.

Ministerul Afacerilor Externe (MFA) din Singapore a contactat imediat autorităţile române pentru ca acestea să ofere ajutor familiei celor două femei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite