Cazanciuc cere închirierea unui spaţiu adecvat Judecătoriei Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, vreau un sediu mai mare pentru Judecătoria Buzău FOTO Adevărul
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, vreau un sediu mai mare pentru Judecătoria Buzău FOTO Adevărul

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a cerut miercuri conducerii Tribunalului şi Judecătoriei Buzău să înceapă procedura de achiziţie publică pentru închirierea unui spaţiu adecvat în care să se judece procesele aflate pe rolul Judecătoriei, instanţa fiind supraaglomerată.

Din cauza spaţiului mult prea mic în care funcţionează Judecătoria şi Tribunalul Buzău, oamenii sunt nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a se înfăţişa judecătorilor care în unele zile ajung să judece şi 12 ore încontinuu, potrivit Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, aflat miercuri la Buzău a declarat că are cunoştinţă despre această situaţie, recomandând conducerii Tribunalului şi Judecătoriei Buzău să organizeze proceduri de achiziţie pentru a închiria spaţii adecvate.
”Încercăm să punem Buzău pe lista de priorităţi pentru a construi o nouă judecătorie. O să demarăm un program de investiţii şi Buzău o să fie prins în această procedură. Până atunci le-am sugerat celor de aici să închirieze un spaţiu pentru că nu se mai poate aştepta doi-trei-patru ani cât ar dura construcţia unui sediu nou. Dacă reuşim să facem o procedură de achiziţie publică cred că se poate rezolva pentru că vom aloca bani de la minister pentru această chirie”, a declarat ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a adăugat că pe lângă problema acută a spaţiului la Buzău este nevoie şi de o suplimentare a numărului de magistraţi.
”Supraaglomerarea şi la nivelul dosarelor trebuie rezolvată cu o schemă de personal care ar trebui suplimentată. Cu ajutorul CSM vom încerca să rezolvăm şi această problemă. La Buzău lumea vine la judecată, are încredere în această instanţă care este mult mai aglomerată decât alte instanţe judeţene din ţara”, a precizat Robert Cazanciuc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite