Carmen Dan, despre fuga lui Sebastian Ghiţă: Kovesi ştie foarte bine despre acel dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat luni seară, la o emisiune TV, că nu înţelege de ce procurorul general al României face referire la Poliţie atunci când se vorbeşte despre fuga lui Sebastian Ghiţă, punctând că procurorul de caz are informaţii despre dosar.

„Doamna Kovesi ştie foarte bine ce trebuie să ştie despre acel dosar şi nu ştiu de ce tot direcţionează către Poliţie. Poliţiştii nu fac verificări în dosar fără să ştie procurorul. Poliţia nu acţionează independent în acest dosar. Procurorul este cel care dispune măsurile", a subliniat Carmen Dan, la Antena 3, citată de Agerpres

Întrebată despre afirmaţiile făcute de Kovesi în ceea ce priveşte fuga lui Ghiţă, Carmen Dan a spus că ar trebui întrebat procurorul general al DNA despre aceste declaraţii.

"Cred că ar trebui s-o întrebăm pe doamna procuror-şef de ce face aceste afirmaţii. Eu vă spun că în calitate de ministru nu am acces la dosarul penal care este instrumentat de procuror. Dânsa, însă, cred că poate obţine toate informaţiile pe care, potrivit competenţelor, le poate pune la dispoziţie procurorul de caz. El este cel care dispune măsuri pentru poliţiştii care lucrează în dosar şi asta ştie doamna procuror şef foarte bine", a adăugat Carmen Dan.

Ea a explicat că ar fi o imixtiune şi un abuz din partea ministrului de interne să solicite informaţii dintr-un dosar nefinalizat.

Dosarele lui Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă mai este urmărit penal şi în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.

În 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol. Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar.

Pe 3 aprilie, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au decis să admită solicitarea procurorilor DNA de emitere a celui de-al doilea mandat de arestare în lipsă pentru toate cele trei infracţiuni pentru care a început urmărirea penală, respectiv trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. Decizia a fost luată în contextul în care instanţa de fond, Tribunalul Prahova, dispusese emiterea mandatului de arestare doar pentru primele două infracţiuni, considerând că nu există suficiente indicii că Ghiţă ar fi săvârşit-o şi pe cea de a treia, respectiv constituirea unui grup infracţional.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite