Bruno Roche, managerul francez al Apa Nova, pus sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruno Roche este managerul francez al Apa Nova FOTO Mediafax
Bruno Roche este managerul francez al Apa Nova FOTO Mediafax

Bruno Roche, fostul director al Apa Nova Bucureşti, a fost pus sub control judiciar de procurori după ce a fost audiat, miercuri, timp de patru ore, la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie în care este implicat numele furnizorului de apă din Capitală.

UPDATE Bruno Roche a fost pus sub control judiciar, miercuri, după ce timp de patru ore a dat declaraţii în limba franceză, la Direcţia Naţională Anticorupţie Ploieşti.

Bruno Roche a ales ca în timpul audierilor să fie asistat de patru avocaţi, arată Digi24.

La sediul DNA Ploieşti ar fi trebuit să ajungă, în urma citării, un alt fost director al Apa Nova Bucureşti, Laurent Lalague, însă acesta nu a venit, prezentându-se doar avocaţii săi, cărora procurii le-au comunicat că în sarcina clientului lor a fost reţinută infracţiunea de cumpărare de influenţă, dar şi că acesta trebuie să se prezinte la audieri, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Potrivit DNA, doi directori din cadrul firmei Veolia Eau (Franţa), care controlează compania Apa Nova, Bruno Roche (44 de ani) şi Lorand Lalague (43 de ani), gestionau mai multe conturi „secretizate”. Roche a fost directorul general al Apa Nova (2008-2013) şi este unul dintre administratorii companiei, iar Lalague a fost director general al Apa Nova (2013-2015).  

„Aceste conturi sunt folosite pentru plata sumelor cu destinaţie ilicită”, spun anchetatorii. Din aceste conturi s-ar fi scurs bani pentru a cumpăra influenţa unor reprezentanţi din Primăriile şi Consilile Locale/Generale ale Sectorului 1 şi ale oraşului Bucureşti.

Relaţiile dintre firma franceză şi funcţionarii/aleşii  români s-ar fi făcut prin intermediul a trei persoane: Vlad Moisescu (fost deputat, fost trezorier al PNL şi apropiat al primarului  Sectorului 1, Andrei Chiliman), Costin Berevoianu (fost director general al Regiei de Apă din Bucureşti şi fost consilier personal al lui Sorin Oprescu) şi afaceristul Ovidiu Semenescu. Pentru a disimula banii, care au fost daţi în baza unor contracte fictive,  au fost folosite aproape 20 de societăţi, controlate de Semenescu şi Berevoianu. Toate aceste contracte fictive, dublate de interceptări şi denunţul milionarului Alexandru Horpos, sunt probe în ancheta DNA.

Oficiali din cadrul Apa Nova nu au vrut să comenteze aceste informaţii, deoarece este o anchetă în curs. Aceştia au făcut precizarea că Lalague nu ar mai deţine, din iunie 2015, nicio funcţie de conducere  cadrul societăţii.  Din luna iunie 2015, director general al Apa Nova este Lavinia Săniuţă- soţia fostului ministru de Interne, Marian Săniuţă.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Şpaga de la Apa Nova venea din conturile secrete ale directorilor francezi

Judecători: „DNA a susţinut că există riscul falsificării sau ascunderii de documente în dosarul Apa Nova”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite