Bărbat suspect de înşelăciuni prin telefon, depistat de poliţişti. Prejudiciul creat: 16.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul este suspect de infracţiuni prin telefon FOTO Arhivă Adevărul
Bărbatul este suspect de infracţiuni prin telefon FOTO Arhivă Adevărul

Un bărbat suspectat de înşelăciuni prin telefon a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Poliţiei Sectorului 3. Aceasta ar fi înşelat mai multe persoane prin metodele „Câştigul unui premiu de fidelitate oferit de o societate de telefonie fixă” sau „Rude implicate în accident rutier”, se arată într-un comunicat emis de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit poliţiştilor, în perioada noiembrie 2012 - iulie 2013, bărbatul, prezentându-se drept reprezentantul unei societăţi de telefonie fixă, ar fi contactat telefonic mai multe persoane cărora, pentru a intra în posesia unor premii de fidelitate, le-ar fi solicitat anumite sume de bani sau cumpărarea unor cartele telefonice de reîncărcare şi trimiterea codurilor aferente pe o cartelă SIM. 

De asemenea, suspectul, prezentând calitatea de funcţionar public, ar fi contactat telefonic un bărbat, spunându-i acestuia că fiica sa ar fi avut un accident de circulaţie, iar pentru a facilita o rezolvare favorabilă a cazului, i-ar fi cerut plata unei sume de bani, pe care persoana vătămată nu i-a trimis. 

Prejudiciul creat - în total 16.000 de lei - nu a fost recuperat. 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni. Suspectul este încarcerat într-un penitenciar din judeţul Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite