BACALAUREAT 2014 Elev din Capitală, prins după ce a furat un telefon de 2.000 de lei în timpul simulării de la Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti, şase elevi au fost eliminaţi de la simularea Bacalaureatului    FOTO: Adevărul
În Bucureşti, şase elevi au fost eliminaţi de la simularea Bacalaureatului    FOTO: Adevărul

Un elev de la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Capitală a fost prins de poliţiştii Secţiei 4, după ce la simularea Bacalaureatului la limba română a furat un telefon mobil dintr-o sacoşă în care erau ţinute toate telefoanele colegilor, potrivit poliţiştilor. Tânărul ar fi vândut telefonul evaluat la 2.000 de lei cu 200 de lei.

„La data de 6 martie, poliţiştii Secţiei 4 au identificat şi depistat un tânăr de 18 ani bănuit de faptul că, la data de 03.03.2014, în timpul susţinerii simulării examenului pentru bacalaureat în cadrul unui colegiu din sectorul 1, ar fi sustras un telefon mobil”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliţie, elevul a recunoscut în faţa poliţiştilor că a furat telefonul dintr-o sacoşă în care se aflau toate celularele, în condiţiile în care, în timpul testării, intrarea în sală cu telefonul mobil este interzisă. Ulterior, elevul a vândut telefonul pentru 200 de lei, informează Mediafax.

Tânărul este cercetat în libertate, pentru furt. Telefonul furat, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, nu a fost recuperat.

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut luni proba la limba română din cadrul simulării examenului de bacalaureat.

Şase eliminaţi de la simularea Bacalaureatului, în Bucureşti

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat pentru adevarul.ro că la simularea examenului de Bacalaureat 2014 au fost şase elevi eliminaţi din examen. "La proba la alegere au fost eliminaţi patru elevi, iar la Română a fost eliminat un elev şi la Matematică tot unul", a spus Trăistaru.


Elev de la liceul „Ioniţă Asan” Caracal, prins copiind în ultima zi a simulării la BAC

Simularea bacalaureatului s-a încheiat azi cu proba la alegere, elevii de clasa a XII-a având de ales între materiile opţionale specifice profilului studiat. Un elev de la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din oraşul Caracal a fost eliminat din examen după ce a fost surprins de profesorii supraveghetori încercând să copieze. Notele de la simularea BAC 2014 derulată în această săptămână vor fi afişate pe 14 martie, fără a fi trecute în catalog.

Încă un elev eliminat din examen la simulare

Ultima zi de simulare a bacalaureatului a adus încă o eliminare din examen în Sălaj. Este cel de-al patrulea eveniment de acest gen petrecut în Sălaj săptămâna aceasta.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite