Apropiat al clanului Cămătaru, reţinut pentru evaziune fiscală de 2,6 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prejudiciul ]n acest caz a fost estimat la 2,6 milioane euro
Prejudiciul ]n acest caz a fost estimat la 2,6 milioane euro

Ilie Ioniţă, apropiat al clanului Cămătaru şi alte 13 de persoane au fost reţinuţi joi, în dosarul în care sunt suspectaţi de evaziune de 2,6 milioane euro, după ce au construit 20 de blocuri în Capitală şi au vândut mai multe apartamente fără să plătească taxe şi impozite.

Surse din Poliţie au declarat că afacerea era coordonată de Ilie Ioniţă, un apropiat al clanului Cămătaru, care în trecut s-a ocupat de afaceri cu alcool, informează Mediafax.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii au construit 20 de blocuri în cartierul Sălaj, din Sectorul 5 al Capitalei, după care au vândut mai multe apartamente fără să emită acte fiscale, prejudiciul fiind estimat la 2,6 milioane de euro. Banii obţinuţi din evaziune erau ulterior reinvestiţi în construirea de apartamente.

`În urma documentării activităţii infracţionale, s-a stabilit faptul că bănuiţii au efectuat tranzacţii imobiliare (construcţie/vânzare) fără documente legale, în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, banii obţinuţi astfel fiind investiţi în construcţia unor noi imobile de locuinţe~, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti şi Poliţiei Capitalei.

Anchetatorii au făcut joi percheziţii în acest caz, în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, şi au ridicat 21 de persoane, dintre care 15 sunt suspecţi şi şase au calitatea de martori. Cele 21 de persoane urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Sector 5.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite