Amenzi de 3,6 milioane de lei aplicate de poliţişti în urma unor controale la unităţi de panificaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi aplicate producătorilor de panificaţie în valoare de 3,6 milioane de lei FOTO Adevărul
Amenzi aplicate producătorilor de panificaţie în valoare de 3,6 milioane de lei FOTO Adevărul

Poliţiştii au dat, în februarie, după controale la unităţi de morărit şi panificaţie, aproape 7.500 de amenzi, în valoare totală de 3,6 milioane lei, au depistat 230 de infracţiuni, cele mai multe de evaziune fiscală, au confiscat bunuri de peste 22 milioane lei şi au indisponibilizat nouă maşini.

Poliţiştii au făcut, în februarie, 16.509 controale privind operaţiunile cu produse cerealiere şi de panificaţie, dintre care 3.660 la societăţi comerciale şi 2.615 la persoane fizice, fiind verificate şi 10.234 de mijloace de transport, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. 

Mai exact, în urma acţiunilor, au fost constatate 230 de infracţiuni, dintre care 152 privind fapte de evaziune fiscală şi 38 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, de comiterea cărora sunt suspectate 203 persoane.

Echipele de control au dat 7.439 de amenzi, în valoare totală de 3,6 milioane de lei, dintre care 1.668 pentru activităţi comerciale ilicite, 23 pentru nerespectarea măsurilor de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale şi 5.748 pentru încălcarea prevederilor altor acte normative din domeniu.

De asemenea, au fost indisponibilizate în cadrul dosarelor penale şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 22.063.656 de lei, precum şi nouă maşini, în valoare de 209.000 de lei.

La patru unităţi de morărit şi panificaţie a fost dispusă oprirea sau suspendarea activităţii. La acţiuni au participat 6.595 de poliţişti, precum şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite