Aliaţii monitorizează din aer orice mişcare a ruşilor la graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
drona

O dronă care figura pe site-urile de monitorizare a zborurilor cu „invalid transponder code” a  monitorizat, vineri, frontierele nordice şi estice al Ucrainei unde sunt masate trupe ruseşti.

Decolată din Italia, aeronava ajuns în Ucraina traversând spaţiile aeriene ale Greciei, Bulgariei şi României şi a survolat în buclă, de mai multe ori, la o altitudine medie de 18.000 de metri, zona apropiată Crimeei, dar şi frontierele cu Rusia şi Belarus. Având în vedere despre misiunile americane  ultimele zile, cel mai probabil misiunea de supraveghere a fost realizată de o drona Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk a US Air Force, care costă 220 de milioane de dolari o unitate, este operată de la sol de trei oameni, are o autonomie de peste 32 de ore şi este dotată cu mai multe radare şi senzori optici care permit monitorizarea ţintelor aflate în aer, la sol sau pe mare. Deşi decolată din Italia, drona figura pe site-ul flightradar24.com ca fiind plecată din Liban cu destinaţia Pohang, un oraş din provincia Gyeongsang de Nord, Coreea de Sud.

Reamintim că, şi zilele trecute cerul Ucrainei, dar şi spaţiul aerian de deasupra Mării Negre, mai ales în proximitatea Crimeei, au fost împânzite de avioane de supraveghere sau drone americane şi nu numai. Este vorba de aparate  Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk, Boeing RC-135V Rivet Joint şi Bayraktar TB2. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite